Logo internetbode.nl/roosendaal

Restaurant zonder fornuis en voedsel aangetroffen

  Nieuwsbrief

ROOSENDAAL – Bij een grote controleactie in horecagelegenheden en in een supermarkt is donderdag een restaurant aangetroffen zonder voedsel, fornuis of kooktoestel. De gemeente zet vraagtekens bij het bestaansrecht van deze zaak en doet onderzoek. In een andere horecazaak wordt de uitbater onder de loep genomen. Mogelijk is er sprake van schijnbeheer.


Bij de actie werkte de gemeente samen met medewerkers van de douane, de belastingdienst, de politie en het drugssquad. Zij inspecteerden vier horecazaken en een winkel. De actie was gericht op het controleren van vergunningen, douane- en belastingaangelegenheden en meldingen van drugsoverlast. Bij de zaken die onder loep werden genomen, was al een vermoeden van misstanden of onregelmatigheden.

Illegale tabak Op één van de adressen vond de douane een kilo illegale tabak waarover geen accijns was betaald. Er werd een boete opgelegd en er volgt een naheffing voor de accijns. In één bedrijf werkten twee personeelsleden, terwijl ze officieel niet in loondienst waren. Ook bleek er in een aantal gevallen sprake van een gebrekkige boekhouding en niet het nakomen van belastingverplichtingen. Bij deze controle werd geen drugs aangetroffen.

FOTO VERESHCHAGIN DMITRY/SHUTTERSTOCK<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief