Logo internetbode.nl/roosendaal

Snelweg A58 dicht voor verplaatsing schoorsteen Philips

  Nieuwsbrief

ROOSENDAAL – Snelweg A58 gaat zondag 2 april vijf uur lang dicht voor het verplaatsen van de oude fabrieksschoorsteen van de voormalige fabriek van Philips. De wegen worden in beide richtingen van 12.00 tot 17.00 uur afgesloten om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. Het gaat om het gedeelte tussen de op- en afritten van Zegge (22) en Roosendaal-Oost (23).


Het verkeer dient rekening te houden met omleidingen die zorgen voor een extra reistijd die kan oplopen tot tien minuten. Gele borden langs de weg geven informatie over de afsluitingen en omleidingen.

De schoorsteen krijgt een nieuwe plek aan de A58 op de hoek tussen de Bredaseweg en de J.F. Vlekkestraat. De pijp is na de verplaatsing duidelijk zichtbaar. De firma Bresser uit ’s-Gravendeel klaart de klus. De keuze om de schoorsteen in zijn geheel te verplaatsen heeft te maken met de kosten.

Als de pijp in verschillende segmenten wordt gezaagd, moet daarna alles weer op elkaar worden gemetseld. Het overblijfsel van Philips is het enige deel van de lampenfabriek die blijft behouden. Philips was decennia lang gevestigd in de wijk Kalsdonk en speelde een grote rol in de ontwikkeling van Roosendaal. De gemeente wil de schoorsteen behouden uit het oogpunt van historisch erfgoed.

FOTO RENÉ BRUIJNINCX<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief