Logo internetbode.nl/roosendaal

Rucphense wethouder geen voorstander van fietsweg Leemstraat

  Nieuwsbrief

ZEGGE – De Rucphense wethouder Laura Matthijssen-de Jong van Wegen is geen voorstander voor de aanleg van een fietspad in de Leemstraat tussen Roosendaal en Zegge: “Uit onderzoek blijkt dat zo’n weg de Leemstraat niet veiliger maakt.” Onlangs gaf de Roosendaalse gemeenteraad wethouder Cees Lok de opdracht om het gesprek aan te gaan met Matthijssen om te kijken hoe zo’n fietspad alsnog kan worden gerealiseerd.


De gemeente Rucphen zet liever in op de maatregelen die verkeerskundig ANTEA eerder adviseerde. Die bestaan uit de aanleg van een rotonde op de A58 en de Onze Lieve Vrouwestraat om het verkeer beter af te wikkelen, de verbreding van een bocht in de Leemstraat en de Nelson Mandelaweg en de komst van een landbouwsluis in de Lage Zegstraat waar alleen nog tractorrijders overheen kunnen.

Kiezen Volgens wethouder Matthijssen is een aparte weg voor mensen op een tweewieler in de Leemstraat overbodig: “Wij achten het niet nodig. Er ligt al een vrijliggend fietspad naast de A58 waar mensen gebruik van kunnen maken. Zij kunnen kiezen of ze van dit pad gebruik maken of van de Leemstraat. Het verbreden van de Leemstraat is daarom een betere optie.” Wel benadrukt zij dat er nog volop met de gemeente Roosendaal wordt overlegd over het veiliger maken van de straat die Zegge verbindt met industrieterrein Majoppeveld.

Petitie Eerder besloten de gemeenten Roosendaal en Rucphen dat een fietspad naast de Leemstraat niet nodig was. Een apart weggetje zou lastig zijn aan te leggen zijn door de vele inritten en zijwegen langs de Leemstraat. Dat werd tegengesproken door bewoonster Gemma Engelen die met een petitie juist wel pleitte voor een aparte voorziening voor fietsers. Zij wordt hierbij gesteund door ondernemers uit Majoppeveld. Ook wees zij erop dat geen alternatieve routes zijn voor mensen die op de fiets naar werk of huis in de Leemstraat moeten.

FOTO ROEL DE HAAN<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief