Logo internetbode.nl/roosendaal

Snelle wijziging bestemmingsplan De Meeten II teruggetrokken

  Nieuwsbrief

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal heeft een streep getrokken door de snelle wijziging van het bestemmingsplan voor industrieterrein De Meeten II. Het project wordt later dit jaar opnieuw bekeken als het gehele bestemmingsplan voor Majoppeveld in procedure wordt gebracht. Het college van burgemeester en wethouders was voornemens om meer flexibiliteit mogelijk te maken, waardoor de bouw van een groot distributiecentrum mogelijk werd. Dit was tegen het zere been van omwonenden die massaal in verzet kwamen tegen deze plannen.

De provincie Noord-Brabant stemt namelijk nog niet in met de wijziging van het bestemmingsplan. Die wil pas een verandering overwegen op het moment dat er sprake is van een concrete eindgebruiker. Die is op dit moment nog niet. “Daarmee vervalt de grondslag om het bestemmingsplan met voorrang in procedure te brengen”, melden wethouders Toine Theunis en Hans Verbraak in een mededeling aan de gemeenteraad.

Bouw distributiecentrum Deze ontwikkeling betekent overigens niet dat de bouw van een enorm distributiecentrum definitief van de baan is. Dit jaar wordt het gehele bestemmingsplan van industrieterrein Majoppeveld -waarvan De Meeten II onderdeel is- geheel onder de loep genomen. Dat plan moet op de schop, omdat het inmiddels tien jaar oud is. Mogelijk worden de plannen voor een flexibel De Meeten II dan alsnog doorgezet. Omwonenden die zijn verenigd in een actiecomité protesteerden eerder tegen het voorstel. Zij zien niets in de mogelijkheid voor de potentiële bouw van een distributiecentrum van 75.000 vierkante meter.

Vrees voor overlast Momenteel is alleen kleine bedrijvigheid op De Meeten II toegestaan. De gemeente wil dit veranderen, zodat het perceel in één keer kan worden uitgegeven aan een belangstellende partij. Nu ligt het gebied al jaren braak. Bewoners rondom het industrieterrein hadden zienswijzen ingediend, omdat zij bang waren zijn voor overlast op het gebied van geur, lawaai, licht en verkeer. Het proces voor inhoudelijke behandeling van deze bezwaren is inmiddels stopgezet. “De indieners zijn hiervan in kennis gesteld. Ook de geplande hoorzitting is komen te vervallen. Aan het stopzetten van deze in gang gezette bestemmingsplanprocedure zijn geen juridische kwesties verbonden. Er zijn geen ‘verplichtingen’’ jegens belangstellende partijen”, benadrukken Theunis en Verbraak. Aan de bezwaarmakers is meegedeeld dat De Meeten II wordt meegenomen in het totale bestemmingsplan van Majoppeveld.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432893105124-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief