Logo internetbode.nl/roosendaal

Toch geen vrijliggend fietspad naast Leemstraat

  Nu Roosendaal

ROOSENDAAL/RUCPHEN – De Leemstraat tussen Roosendaal en Zegge krijgt geen vrijliggend fietspad. Dat melden wethouders Cees Lok van de gemeente Roosendaal en Laura Matthijssen-de Jong van de gemeente Rucphen in een gezamenlijke verklaring. Zij denken niet dat een apart fietspad bijdraagt aan de verkeersveiligheid.


Een weg voor fietsers is volgens de twee gemeenten moeilijk te realiseren door de vele doorsnijdingen, in- en uitritten en zijwegen van de Leemstraat: “Juist op plekken waar verkeersstromen kruisen vinden de meeste ongevallen plaats.”

Autoluw maken De wethouders zetten liever in op de maatregelen die verkeerskundig bureau ANTEA adviseerde. Die bestaan uit de aanleg van een rotonde op de A58 en de Onze Lieve Vrouwestraat om het verkeer beter af te wikkelen, de verbreding van een bocht in de Leemstraat en de Nelson Mandelaweg en de komst van een landbouwsluis in de Lage Zegstraat waar alleen nog tractorrijders overheen kunnen. Fietsers zouden zich veilig kunnen bewegen over het bestaande fietspad langs de Bredaseweg. Daarnaast zorgt het autoluw maken van de Lage Zegstraat voor een tweede veilige fietsverbinding. Een bewoonster zamelde onlangs handtekeningen in voor een aparte fietsweg.

FOTO ROEL DE HAAN<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief