Logo internetbode.nl/roosendaal

Plannen voor nieuwe milieustraat krijgen vorm

  Nu Roosendaal

ROOSENDAAL/OUD GASTEL – De gemeenten Roosendaal en Halderberge werken aan een plan voor een nieuwe milieustraat. Momenteel is het gemeentelijk afvalbedrijf Saver nog gevestigd aan de Rietschotten 7 in Oud Gastel. “Daarbij wordt gekeken of de milieustraat op de huidige plaats kan uitbreiden of in zijn geheel wordt verplaatst”, licht Monique Beukers, woordvoerster van de gemeente Roosendaal toe.


De plannen voor een nieuwe milieustraat staan op dit moment nog in de kinderschoenen. “We zijn er over aan het praten en over ideeën wordt gesproken”, meldt Beukers. Het is in ieder geval wel zeker dat Saver gevestigd blijft op industrieterrein Borchwerf.

Gescheiden inzamelen

Een grotere milieustraat is nodig, omdat er steeds meer afval gescheiden wordt ingezameld. “Ook willen we inzetten op nieuwe innovaties en impulsen. Het is een idee voor de toekomst”, geeft Beukers aan. De gemeente Halderberge geeft aan dat er nog volop onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden. Woordvoerster Mariëtte Vos benadrukt dat het kostenplaatje daarbij ook een belangrijke factor is. Pas als de kosten bekend zijn, kan verder worden gekeken.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief