Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Archief de Bode

Burgemeester sluit 'drugspand' aan Boulevard tot 23 november

Door: Guus Arnouts Politie

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft sinds vorige week donderdag een woning aan de Boulevard gesloten; het pand blijft tot 23 november dicht. Begin mei werden er in het pand een kilo hasj, een stroomstootwapen, pepperspray en ruim 13.000 euro aan contant geld in beslag genomen. 

Voor burgemeester Jacques Nieder genoeg reden om de woning te sluiten voor drie maanden. ""De aangetroffen hoeveelheden softdrugs, de aanwezigheid van wapens en veel contant geld kunnen duiden op handel in drugs. En in Roosendaal treden we hard op tegen handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt", laat hij weten in een reactie. De praktijken in het pand waren in strijd met Opiumwet.

Vuist tegen drugs
De burgervader geeft aan dat inwoners zich veilig moeten kunnen voelen in de regio. "Uiteraard roep ik onze inwoners op om drugsactiviteiten en andere verdachte situaties te blijven melden. Op die manier maken we samen met onze inwoners, de drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijvend een vuist tegen drugs." 

Oproep
Verder roept de gemeente Roosendaal op om gevallen van mogelijke drugsoverlast of verdachte situaties altijd te melden bij de politie. Op die manier kan de 'drugssquad' bestaande uit boa's en politiemensen kortdaad ingrijpen wanneer dat nodig is. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief