Frauduleuze pinpasactie in Bureau Brabant

  Politie

ROOSENDAAL - Het tv-opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant besteedt op maandag 13 mei aandacht aan een geval van frauduleus pinnen in Roosendaal, op 22 augustus vorig jaar. Een 66-jarige vrouw die boodschappen deed bij de PLUS aan het Dijkcentrum werd daarvan het slachtoffer.


De vrouw betaalde de boodschappen met haar pinpas. Bij thuiskomst bleek dat de bank al met haar echtgenoot had gebeld, omdat er kort na elkaar twee ongebruikelijke pintransacties met haar pas hadden plaatsgevonden. Deze transacties waren gedaan bij de ING bank en de Rabobank, beiden aan de Laan van Limburg.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de vrouw afrekent met haar pinpas. Naast en achter haar staan een man en een andere vrouw. Die laatste stelt een vraag aan de kassière, mogelijk om haar af te leiden. Ondertussen lijkt de man de pincode af te kijken en deze later in zijn telefoon te zetten. Op beelden van de frauduleuze pintransactie bij de Rabobank is vermoedelijk dezelfde man te zien als die bij de PLUS.

In Bureau Brabant worden maandag de bewakingsbeelden getoond. De eerste uitzending is maandag 13 mei om 18.00 uur. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief