Man springt uit trein tussen Roosendaal en Antwerpen bij drugscontrole

Man springt uit trein tussen Roosendaal en Antwerpen bij drugscontrole

  Politie

ROOSENDAAL - Om aan een drugscontrole te ontkomen is een man uit de trein gesprongen op het traject tussen Roosendaal en Antwerpen. 


Toen de Federale Spoorwegpolitie van Antwerpen de man wilde controleren ter hoogte van het station van Kalmthout, sprong hij uit de stilstaande trein en zette het op een lopen. Tijdens zijn vlucht liet hij een plastic zak achter met hierin meer dan 200 gram marihuana en 10 gram hasj.

De man, afkomstig uit de provincie Vlaams-Brabant, werd uiteindelijk in de kraag gevat. Tijdens een huiszoeking werd bij hem ook nog 4.500 euro, 120 gram cannabis, ketamine, cocaïne en een apparaat voor de aanmaak van cannabisolie aangetroffen. Verder waren er voldoende aanwijzingen dat hij actief was als dealer van XTC en cannabis.

De aanhouding maakte onderdeel uit van een grensoverschrijdende actie tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme door politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>