Foto: Politie

Achtervolging vanuit Roosendaal met 260 kilometer per uur eindigt in Vianen

  Politie

ROOSENDAAL - De politie heeft donderdagnacht een auto met Frans kenteken na een lange achtervolging vanuit Roosendaal op de A2 bij Vianen tot stoppen gebracht. Bij de achtervolging werden snelheden gemeten tot 260 kilometer per uur.


De auto werd voor het eerst opgemerkt ter hoogte van Woensdrecht. Omdat op dit voertuig een
aandachtsvestiging stond, besloot een politie-eenheid post te vatten op de A58 bij Roosendaal om het voertuig te controleren.

Toen de chauffeur de politie-eenheid opmerkte, gaf hij gas en ging er vandoor. Wat volgde was een achtervolging, waarbij snelheden tot 260 kilometer per uur werden bereikt. Uiteindelijk is het voertuig met behulp van de collega's van de Landelijke Eenheid tot stoppen gebracht op de A2 ter hoogte van Vianen. 

In de auto werd een groot geld bedrag aangetroffen. De beide inzittenden zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Daarnaast is het voertuig in beslag genomen en is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tevens zijn enkele processen-verbaal geschreven voor overige overtredingen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES