Afbeelding
Foto: Politie

Buschauffeurs mishandeld; passagier weigert mondkapje te dragen

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - Voor het mishandelen van twee buschauffeurs op het station in Roosendaal heeft de politie een 32-jarige man aangehouden. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats en afkomstig uit Angola.

Dinsdag rond 06.50 uur werd de politie gealarmeerd omdat er gevochten werd op het station. Na het horen van getuigen hielden agenten de Angolees aan als verdachte van het mishandelen van twee buschauffeurs. De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie en spuugde een agent vol in zijn gezicht. Ook beledigde hij de aanwezige politiemensen. Toen de man later werd voorgeleid voor een hulpofficier van justitie, gaf hij aan dat hij corona had. Uit een blaastest is verder gebleken dat hij ook teveel gedronken had. 

Mondkapje

Vermoedelijk weigerden de buschauffeurs hem te vervoeren omdat hij zich niet aan de huisregels van het vervoersbedrijf wilde houden. Hij droeg geen mondkapje en dat is sinds maandag een verplichting in het openbaar vervoer. De Angolees zou door het lint gegaan zijn toen hij in een tweede bus geweigerd werd. 

De man moet zich in een supersnelrechtzitting vrijdag voor de rechter verantwoorden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief