Impressie Stadsoevers.
Impressie Stadsoevers. (Foto: Gemeente Roosendaal)

Stadsoevers moet creatieve hotspot worden met sociale huurwoningen

  Politiek

ROOSENDAAL - PvdA Roosendaal wil van de wijk Stadsoevers een creatieve hotspot maken met meer sociale huurwoningen. Samen met GroenLinks, Burgerbelangen en D66 dienden zij het initiatief hiervoor in.


Dat blijkt uit een persbericht van de PvdA. Zij pleit onder meer voor een experimentele omgeving voor urban sports en (graffiti)cultuur in het nog te ontwikkelen Vlietpark, het oostelijke gedeelte van Stadsoevers. Daarnaast voorstaan zij ook dat alternatieve bouwwijzen die 'een creatief en zelfvoorzienend karakter hebben - zoals Tiny Houses - mogelijk worden gemaakt'. Een motie hiervoor werd al eerder aangenomen tijdens de behandeling van de Kadernota 2020. 

Naast het plan om een creatieve invulling te geven aan het nieuwe gedeelte van de wijk wil PvdA ook dat er een aandeel komt voor Alwel. "We zien namelijk een afnemend aanbod in de sociale huur tegenover een toenemende vraag van woningzoekenden. Sinds 2014 zijn er geen nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. Alwel heeft de gemeente eerder gevraagd om een aandeel van 25% in Stadsoevers. Gesprekken hierover lopen nog", aldus de partij. 

Mura Kuijpers

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES