Logo internetbode.nl/roosendaal

Roosendaalse roeier op roeikamp in Italië

  Sport en Vereniging


ROOSENDAAL
- Lars Kreiter van de Roosendaalse Roeivereniging is helemaal gek van de roeisport. Bijna iedere dag is de zeventienjarige scholier uit Sint-Maartensdijk wel te vinden op het water van de Roosendaalse Vliet om de nodige trainingskilometers af te leggen. In Roosendaal traint hij meestal in zijn skiff, een eenmansboot. Sinds vorig jaar roeit hij regelmatig mee in grotere boottypes samen met roeiers van andere verenigingen.

Eigenlijk is hij met zijn leeftijd van zeventien jaar nog aan de jonge kant om mee te doen in het klassement van achttienjarige die vaak iets meer spierkracht hebben. Kreiter compenseert dat door een betere techniek en een grote wilskracht. Zijn noeste dagelijkse trainingsarbeid is onlangs beloond door een uitnodiging van de Willem-Alexanderbaan Topsport Academy voor deelname aan een trainingskamp in het Italiaanse Varese. Een en ander heeft de afgelopen weken tot de eerste successen van het nieuwe seizoen geleid.

Tijdens de voorjaarsvakantie ging de gymnasiast van het Juvenaat uit Bergen op Zoom met een groep van 70 andere jeugdige roeitalenten uit heel Nederland naar het Lago di Varese in Noord Italië. Ze werden daar begeleid door ervaren coaches en hadden twee tot drie trainingen per dag. Lars heeft daar naar zijn zeggen veel geleerd. Dit buitenlands uitstapje leidde ook tot een uitnodiging van de Utrechtse roeivereniging Viking om mee te varen in een combinatie acht op de slagpositie, de roeier die het tempo van de hele ploeg aangeeft. In het weekend van 11 en 12 maart leverde dat een overwinning op in de Heineken Vierkamp op de Amstel in Amsterdam. Afgelopen weekend kwam de ploeg niet verder dan een tweede plaats tijdens de Head of the River, een achtervolgingsrace over acht kilometer eveneens op de Amstel. Dat was geen schande want ze moesten het opnemen tegen de junior Holland Acht selectie van de Roeibond. Het is in ieder geval een goede start voor Kreiter die nog maar aan het begin van zijn roeicarrière staat.

Buitensport

Roeien heeft Kreiter in Roosendaal geleerd. Maar roeien is niet alleen voor de jeugd weggelegd. Je kunt ook op latere leeftijd beginnen met deze unieke buitensport die weinig blessuregevoelig is. De Roosendaalse Roeivereniging is een actieve, jonge vereniging met een vloot van meer dan 80 boten van allerlei typen. Met zijn beschutte oevers is de Roosendaalse Vliet een van de beste roeiwaters van Nederland. Dit jaar wordt de accommodatie aan de Vliet uitgebreid om de groei in het ledental beter te kunnen opvangen. In het weekend van 8 en 9 april heeft de Roosendaalse Roeivereniging weer haar jaarlijkse Open Dagen. Belangstellenden kunnen dan vrijblijvend een kijkje nemen en desgewenst een proefvaart maken. Mensen die willen leren roeien kunnen zich dan ook opgeven voor het instructieprogramma dat in medio april van start gaat. Meer informatie: www.roosendaalserv.nl<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Diverse vacatures

Roosendaal

Diverse vacatures

Etten-Leur

Medewerker m/v

Steenbergen

Kasmedewerker m/v

Zevenbergen

Service desk medewerker

Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief