Onthutsend zwak RBC brengt zich in de problemen

ROOSENDAAL - RBC leek na de overwinning van vorige week het kampioenschap in de 4e klasse B binnen handbereik te hebben. De Roosendaalse ploeg kan dat na vandaag voorlopig in de ijskast zetten.

In het thuisduel met NSV werd met 2-2 gelijkgespeeld en daar mocht de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen uiterst tevreden mee zijn. RBC opende het duel goed. Van Nijnatten brak op rechts door en leverde een goede voorzet op de vrijstaande Jari Voeten die met een schot net langs de kruising schoot. De oranje-witten gaven daarna steeds meer het duel uit handen. De spelers van NSV wisten gemakkelijk onder de druk uit te voetballen en lieten een aantal goede combinaties op de mat zien. Ramon Krijnen ging bij een van die aanvallen de fout in, waarna Mike Schalk mistastte en de linksbuiten van de bezoekers de 0-1 achter doelman Thierry Aarts wist te brengen.

Na de openingsfase van RBC ging het veldspel ver achteruit. Zo ver achteruit dat de Roosendalers - buiten het tweede doelpunt van RBC - geen enkele fatsoenlijke kans wisten te creëren. Het was met afstand de slechtste wedstrijd van het seizoen. De Roosendaalse club kwam dan ook op gelijke hoogte door een blunder van de doelman van NSV. Een vrij simpele vrije trap van Krijnen leek een prooi voor de goalie, die de bal losliet. Tot zijn schrik zag hij de bal in het doel belanden.

NSV liet zich echter niet van de wijs brengen door de tegentreffer. RBC had daarentegen moeite om iemand met hetzelfde shirt te vinden. De ploeg uit Nispen schoot nog op de binnenkant van de paal en zag een prachtige goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. Bij RBC kwamen nog voor rust twee vervangers in het veld. En een van die vervangers was de van een hamstringblessure herstellende Van Andel. Een vrij opmerkelijke wissel, zeker in het achterhoofd dat bij een sprint Van Andel een scheur in de hamstring kon oplopen. De rechtsbuiten schoot nog wel op de paal.

In de tweede helft werd het veldspel steeds slechter. Van strijd was evenmin sprake. Een aantal afstandsschoten, die allemaal hoog over de goal gingen, waren de enige noemenswaardige wapenfeiten, totdat Anwar Tarfit Voeten wist te bereiken die met rechts in de korte hoek raak schoot, 2-1.

RBC leek de zege ook dit keer weer veilig te stellen, maar NSV bleef de druk op het doel van de Roosendalers aanhouden. Uit een vrije trap werd de 2-2 prachtig binnen gekopt. De oranje-witten moesten daardoor weer op zoek naar een hernieuwde voorsprong met nog tien minuten op de klok. Van een georganiseerd slotoffensief kwam niets terecht. RBC bleef het over de grond proberen. Gino Pieter werd nog naar voren gestuurd, maar bruikbare ballen kreeg De Tank nooit. In de blessuretijd leek NSV de overwinning nog te pakken na een fout van Dennis Wilting. De doorgebroken speler van de bezoekers werd door Wilting aan het shirt getrokken, waarna de verdediger van RBC slechts geel ontving in plaats van rood. De gegeven vrije trap leverde geen goal op.