Logo internetbode.nl/roosendaal

Versterkte promotie naar A-poule

  Sport en Vereniging


ROOSENDAAL - De wintercompetitie zit erop. Deze week werden de laatste drie partijen gespeeld. In de A-poule won Frank Rockx van Ron Höfer, maar zijn zege was enkel van belang voor de eindrangschikking. Ron Höfer eindigt nu op de laatste plaats en Frank Rockx is voorlaatste. Ze degraderen beiden naar de B-poule.

Het was een lange loodzware partij. Rockx won een loper tegen twee pionnen en wist dit minimale voordeel tijdens het eindspel om te zetten in een overwinning. André van de Laar won zijn laatste partij van uittredend kampioen Marvin Jacobs. Na een aanval op een van zijn lopers moest Jacobs een dubbelpion accepteren. Hij probeerde dit op te lossen, maar ging in de fout waardoor hij een paard verloor. Van de Laar zette het materiaalvoordeel om in winst. Door deze zege eindigt André van de Laar op de derde plaats achter kampioen Ted van Eck en Marc Naalden. In de B-poule won Ben Cartens van Joey Wattimena. Cartens is kampioen en promoveert naar de A-poule. Met hem promoveren ook Patrick Heijnen en Pieter de Nijs, de nummers twee en drie in de eindrangschikking. Deze versterkte promotie is mogelijk omdat Christ de Veth en Jacques Smits als nieuwe deelnemers aan de interne competitie in de B-poule starten.

Uitslagen A-poule: Marvin Jacobs-André van de Laar 0-1, Frank Rockx-Ron Höfer 1-0, Frank Rockx-Marvin Jacobs 0-1.

Eindstand: 1. Ted van Eck 7-6½, 2. Marc Naalden 7-5 , 3. André van de Laar 7-4½, 4. Marvin Jacobs 7-3½, 5. Hans Ravestein 7-3, 6. Nico Kloosterboer 7-2½, 7. Frank Rockx 7-2, 8. Ron Höfer 7-1.

B-poule: Joey Wattimena-Ben Cartens 0-1.

Eindstand: 1. Ben Cartens 7-6½, 2. Patrick Heijnen 7-5½, 3. Pieter de Nijs 7-4½, 4. Joey Wattimena 7-3, 5. Bart van Oosterhout 7-3. 6. Pierre Bol 7-2½, 7. Rob Verbeek 7-2, 8. Jan de Hertog 7-0.

Kijk voor meer info op www.schaakgenootschap.nl of op de Facebookpagina van Roosendaalsch Schaakgenootschap.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief