Afbeelding
Foto: Peter van Veelen

Inloophuis De Rose-Linde in het zonnetje gezet door ChristenUnie Roosendaal

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op vrijdag 9 maart jl. bezocht Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, De Rose-Linde in Roosendaal. Samen met lijsttrekker Karen Suijkerbuijk-Ader en andere Roosendaalse collega’s van de ChristenUnie werd ze hartelijk als gast ontvangen in het inloophuis.

Peter Buijs, directeur van De Rose-Linde, opende de middag. Naast gastvrouwen en gasten van de Rose-Linde waren verder aanwezig directrice Sonja Robben van IPSO (overkoepelende organisatie van inloophuizen in Nederland), Mariëtte Raatgever (programmamanager oncologie van het Bravis ziekenhuis) en Tom Moerkens (voorzitter werkgroep CycleSensation). Ook Hans Ensing (voorzitter Raad van Bestuur Bravis ziekenhuis) en Leon Suijkerbuijk van Team Doelbewust waren aanwezig. Marja Steeman, Annique Loukes, Olav Posthumus en Desirée Noteboom waren namens het bestuur van De Rose-Linde aanwezig. Willem Everaers, student aan de Avans Hogeschool in Roosendaal, woonde de bijeenkomst bij in het kader van zijn afstudeerproject over het imago van De Rose-Linde. Wat dat imago betreft, heeft deze bijeenkomst zeker haar steentje aan bijgedragen.

De middag stond in het teken van kennismaking en gezelligheid. ChristenUnie Roosendaal had als blijk van waardering een bijzondere taart aangeboden aan alle aanwezigen. Karen Suijkerbuijk-Ader: “vrijwilligers zijn van onschatbare waarde in onze samenleving. Zonder de inzet van deze personen was er geen inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten in Roosendaal. Belangeloos er zijn voor anderen die getroffen zijn door deze ziekte, dat is naastenliefde”. Het logo van De Rose-Linde, een mooie lindeboom, staat symbool voor het leven. Het werk bij de Rose-Linde richt zich op hoop voor en perspectief op de toekomst, waarden die ChristenUnie Roosendaal onderstreept. Volgens directeur Peter Buijs zouden gasten vaker naar de huisarts, psycholoog of arbeidsdeskundige gaan als ze niet bij het inloophuis terecht konden. Vorig jaar waren er meer dan 4000 bezoeken. “Gasten zijn hier werkelijk gast, hier is nog werkelijk aandacht.” Het inloophuis heeft nieuwe speerpunten voor komend jaar, zoals het aanbod voor jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar uitbreiden en het bereiken van de doelgroep mannen met de ziekte kanker. Om deze speerpunten te kunnen behalen, zijn ook meer middelen nodig.

Karen Suijkerbuijk-Ader benadrukt het belang van een inloophuis als De Rose-Linde: “er is sprake van een goede samenwerking om formele zorg door professionals en informele zorg door gastvrouwen/heren van het inloophuis op elkaar aan te laten sluiten. Deze vorm van zorg dichtbij moet gewaardeerd worden, ook in de vorm van een structurele financiële bijdrage vanuit de overheid/gemeente. Alleen op deze manier kan de continuïteit gewaarborgd worden.” Suijkerbuijk-Ader hoopt vanuit de gemeenteraad deze belangen naar voren te kunnen brengen. Een speerpunt van ChristenUnie Roosendaal is dat iedereen meetelt en waardevol is. Organisaties die zich ervoor inzetten om mensen net dat steuntje in de rug te kunnen geven die ze nodig hebben om weer mee te kunnen doen in de samenleving, moeten volgens de ChristenUnie meer gewaardeerd worden.

Carla Dik-Faber waardeerde de Brabantse gastvrijheid en de waardevolle ontmoetingen met de aanwezige organisaties en vrijwilligers. Natuurmonumenten heeft op 11 maart met lovende woorden Carla Dik-Faber uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar 2017.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief