Afbeelding
Foto: trainster Karin

Drie gouden medailles voor A-selectie Dynamo op landelijke kwartfinale

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op de koude, met sneeuw bedekte ochtend van 17 maart reisden een groot aantal turnsters van Dynamo Roosendaal af naar Waddinxveen voor hun kwartfinale of 2e kwalificatie van het landelijke circuit turnen.

De ochtend begon met instap N1. Bridget van den Broek, Lilly Soto Rodriguez en Dina Hoefsmit turnden op baan 1 en Kyara van Dooren, Sterre Holterman en Iris van der Kloot op baan 2. Veel Jonge turnsters weer in deze selectie. Een podiumplaats zou leuk zijn, maar het belangrijkste was toch wel doorstroming naar de halve finale voor deze benjamins.. Erg spannend dus.. Een podiumplaats zat er nog voor geen van allen in, daarvoor missen de turnsters net het stukje extra geven op een wedstrijd. Maar 5 van de 6 turnsters hebben zich knap geplaatst voor de nog komende halve finale. Voor Sterre ging deze vlieger niet op. Zij kan gaan werken aan nieuwe elementen.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan de pupil 1 N1, Elin Antens en Micaela van Dorst. Zij hebben in de vorige kwalificatie al laten zien mee te doen in de top. Ook deze dames waren verdeeld over 2 banen. Elin behaalde een mooie 3e plaats, en Micaela mocht zelfs het hoogste schavot betreden. Haar harde trainen werd beloond met een prachtige gouden medaille. Hoogste scores op sprong, balk en vloer.

In de derde wedstrijd mocht Angélica Daniëlse (jeugd1 N2) aan de slag. Eigenlijk zat Cato Graswinckel (junior 1e divisie) ook in deze wedstrijd, maar zij liep bij de regionale toestelfinale helaas een blessure op waardoor zij niet mee kon doen. Maar de ranking van de vorige wedstrijd was goed genoeg voor doorstroming naar de halve finale voor haar. Een voorspoedig herstel is voor haar momenteel prioriteit.

Angélica turnde een zeer goede wedstrijd en had een eigen doel voor ogen. Zij deed voor het eerst salto achterover op balk wat lukte! Ook zij haalde vandaag de hoogste plaats en het schitterde goudkleurig.

De laatste wedstrijd was voor Esmee Kools, Joëlla Vermeulen en Jasmina Vaarnold (jeugd 1ste divisie). Voor Esmee was dit, na haar blessure, weer haar eerste allround wedstrijd. Een 6de plaats was er voor haar. Joëlla had een zeer goede start, maar helaas ging de balk niet zoals ze hoopte en eindigde ze op de 7de plaats. Jasmina had niet haar sterkste wedstrijd, maar wel de hoogste totaalscore van alle jeugdturnsters en verdiende zij het derde goud voor Dynamo op deze dag. Uiteraard voor deze turnsters dus doorstroming naar de landelijke halve finale. Dit smaakt naar meer. Veel succes allemaal aldaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief