WK deelnemers van The Rainbows met hun 2 coaches.
WK deelnemers van The Rainbows met hun 2 coaches. Foto: the rainbows

The Rainbows klaar voor het WK Twirling

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Bijna is het zover! Dinsdag 27 maart zullen 14 leden van The Rainbows samen met hun coaches Bernice Vergunst en Nancy Jongmans, hun supporters en de gehele Nederlandse Equipe vertrekken vanaf Schiphol. Ze vliegen dan naar Noorwegen waar van 29 maart t/m 1 april de Wereld kampioenschap twirling gehouden worden in Lillehammer. Het WK word gehouden in de Häkons Hall, deze zaal was de belangrijkste arena voor ijshockey tijdens de Olympische Winterspelen in 1994.

Na vele maanden hard trainen hebben The Rainbows in januari tijdens het Nederlands Kampioenschap maar liefst 5 WK tickets weten te bemachtigen. Drie solo onderdelen van The Rainbows zullen de vloer op mogen tijdens het WK, Deborah van Broekhoven met haar onderdeel 2-baton en Leana Rijers met haar onderdelen 1-baton en Super X Strutt. Ook staan de leden van The Rainbows in de 2 Synergy teams, het largeteam (44 leden) en het Pomponteam (55 leden). Deze 2 Synergy teams zijn ontstaan na een unieke samenwerking van 4 verenigingen die normaal tegen elkaar strijden. De leden van de Synergy teams hebben ruim een half jaar alles opzij gezet om dit bijzondere project te laten slagen. Na het NK zijn de WK geplaatsten:, flink aan de slag gegaan om alle onderdelen klaar te stomen voor de WK. Na nog eens twee en een halve maand van vele trainingsuurtjes, bondstrainingen en wedstrijden, zullen ze zondag 25 maart nog een laatste teamtraining in Nederland hebben. Dan zijn ze er klaar voor en mogen ze al hun inspanningen gaan omzetten, om zo een mooi optreden te gaan wegzetten op het WK. Het zullen spannende en lange dagen gaan worden. Maar The Rainbows zullen er alles aan doen om Nederland op zijn best te vertegenwoordigen en te laten zien waar deze club goed in is: teamwork, doorzetten en passie tonen in de twirlsport.. Ze zullen gaan genieten van hun momenten op de vloer en er samen met de gehele equipe een gezellig en mooi WK van maken, want op een WK mogen staan is al een prestatie op zich!

Programma
Het programma voor de leden van The Rainbows op het WK:
Dinsdag 27 maart is er om 19.00 uur een welcome party waarna voor de Nederlandse equipe om 20.30 uur gelijk de muziektest zal zijn. Woensdag is er voor de Synergy teams de allerlaatste training
Van 13.00 tot 17.00 uur en zal om 19.00 uur de openingsceremonie volgen.
Donderdag is de eerste dag van het WK waar Deborah van Broekhoven het spits mag afbijten, haar onderdeel 2 baton is deze dag als eerste aan de beurt en start om 8.30 uur tot ongeveer 11 uur.
Vrijdag start de dag met het onderdeel van Leana Reijers, Super X Strut deze categorie is tot ongeveer 11.25 uur. Zaterdag start rond 9.30 het onderdeel solo 1 baton voor Leana Reijers tot ongeveer 12.30 uur. Om ongeveer 17.45 start het onderdeel Pomponteam tot 18.50 uur.
Zondag staat om 15.05 uur het onderdeel Largeteam gepland als laatste onderdeel van het WK.
Ook zijn er nog finale’s voor de solo onderdelen, wanneer je in de top zit, mag je hier nog een keer strijden. Zaterdag 15.10 finale 2 baton en 16.35 finale Super X strut. Zondag start de dag om 8.30 uur met de finale 1 baton.
Zondag is de verwachting dat rond 17.00 uur de sluitingsceremonie begint met aansluitend de prijsuitreiking.
Meestal kan het WK via lifestream worden gevolgd. Wil je meekijken houdt hiervoor dan de website of facebookpagina van NBTA Nederland in de gaten: www.nbta.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief