Afbeelding

Roeivereniging sluit het wedstrijdseizoen af

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Tijdens de Winterwedstrijd van de Eindhovense roeivereniging Beatrix eindigde skiffeur veteraan Jurgen Constandse in zijn leeftijdscategorie als eerste, terwijl het dameskoppel Renée Jonkman en Simone Voets in de dames dubbeltwee als tweede eindigde in hun categorie.

Vorig weekend werd dit Roosendaalse damesduo ook al overall-winnaar van de Suikerrace, een achtervolgingsrace over zeven kilometer op de Vliet tussen Oud-Gastel en het clubhuis in Roosendaal.

Nu het wedstrijdseizoen is afgesloten betekent dat niet dat er niet meer wordt geroeid in Roosendaal. Zolang er geen ijs ligt of het niet harder waait dan windkracht zes, gaat het roeien gewoon door. De wedstrijden beginnen pas weer in het vroege voorjaar. In tussentijd wordt er aan de conditie en de techniek gewerkt. Behalve wedstrijdroeiers telt de Roosendaalse Roeivereniging onder haar ruim 300 leden ook veel jeugdleden en recreatieve roeiers in iedere leeftijdscategorie. Iedere dag van de week zijn er wel ploegen op het water die gebruik kunnen maken van een uitgebreide vloot.

De komende maanden zijn ze bij de vereniging druk bezig met een grondige verbouwing en uitbreiding van de sociëteit en kleedruimtes. De ruwbouw is door een aannemer uitgevoerd, de afwerking gebeurt in eigen beheer, om kosten te besparen. Na de verbouwing beschikt de vereniging over een van de mooiste roei-accommodaties uit heel Noord-Brabant. Dat is een uitstekende prestatie voor een vereniging die nog geen dertig jaar bestaat. Volgend jaar vieren ze aan de Vliet het 30-jarig lustrum. Als alles meezit in een vernieuwd clubhuis met, zoals ze zelf zeggen, het mooiste terras van heel Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief