Beide herenteams Blauw-Wit Basketball winnen

ROOSENDAAL - Zaterdag 11 november kwamen in Sporthal InDeRoos in Roosendaal twee teams in actie. Andere teams hadden uitwedstrijd. Alleen beide Mannen Seniorenteams wisten te winnen maar andere teams leverde ook verliezen veel op.

MannenU18 ontving BasketbalAcademieLimburg uit Weert. Thuisploeg misten enkele basisspelers maar kreeg assistentie van 2 U16-spelers. Bezoekers speelden felle full-court press maar Blauw-Wit kon daar eerste kwarten nog aardig doorheen komen en zelf nog even voorsprong te nemen. Maar daarna kwam de Weertse trein op gang en gaven ze Roosendalers het nakijken. Leerzaam was het wel. Eindstand 31-115.

MannenU20 kreeg JumpingGiants MannenU20 uit Nederweert op bezoek. Blauw-Wit startte fel en nam even voorsprong. Maar bezoekers waren trefzekerder en namen de wedstrijd over. Met 34-41 gingen beide teams rusten. In 3e kwart konden Roosendalers met hard werken en goed uitgespeelde aanvallen de achterstand bijna geheel wegpoetsen tot 55-57, maar in laatste kwart lukte het bezoekers tot frustratie van thuisploeg toch weer 11 punten uit te lopen en die voorsprong vast te houden. Eindstand 67-78.

In Oudenbosch speelde GemengdU14/2 tegen Vossenberg1. Thuisploeg beschikte of iets balvaardiger, sterkere en grotere spelers en hoewel Roosendalers fel verdedigden en hard werkten lukte het niet om tegenstanders van scoren te houden. Vooral onder de borden kwamen Roosendalers net tekort. Eindstand 75-16.

In Rotterdam kwam MannenU16/1 in actie tegen Divine, koploper in de landelijke 2e Divisie. Het werd een sportieve en leerzame wedstrijd tegen een zeer balvaardig en slim spelende thuisploeg die Blauw-Wit sterk onder druk zette en snel flinke voorsprong nam. Blauw-Wit kwam na rust vol zelfvertrouwen terug in het veld en wist het 3e kwart nog te winnen maar de achterstand was te groot. Winst 78-37 bleef in Rotterdam.

MannenSenioren2 ging op bezoek bij BCAgathos2 in Raamsdonksveer. Bij Blauw-Wit liep het matig, schoten vielen niet, inside acties leverden weinig op en beide teams hielden elkaar in evenwicht. Na rust startten Roosendalers sterk en namen 15 punten voorsprong. Maar in 4e kwart wist thuisploeg nog tot 3 punten terug te komen. Laatste minuten hield Blauw-Wit hoofd koel en won zo met 66-69.

GemengdU14/1 ging voor z'n 2e Divisiewedstrijd op bezoek bij ongeslagen koploper BVGroningen. Op 11-11 ook nog 11 kwartier heen en terugrijden voor een zware wedstrijd. Thuisploeg bleek te beschikken over een stel reuzen en hoewel de Roosendalers keihard bleven werken moesten ze toch een ruime nederlaag incasseren. Tot rust wisten ze nog aardig bij te blijven maar thuisploeg was groter, sneller en net even slimmer. Leerzaam was het zeker en bovendien een gezellig uitje, dus dat maakte de 117-43 eindstand beetje goed.

In Oudenbosch speelde GemengdU12/2 tegen Vossenberg1. Vol enthousiasme begonnen ze aan de wedstrijd en met goede verdediging en goede samenwerking wisten ze iedere periode punten te scoren. Maar thuisploeg scoorde er steeds net even meer en pakte de winst: 55-36.

Blauw-Wits vlaggenschip MannenSenioren1 kwam in actie tegen Jugglers in Enschede. Volgens coach speelden ze hun beste wedstrijd van het seizoen, best aardig begin waarin ze ondanks goed samenspel toch achterstand van 18-10 opliepen. Tweede kwart nog harder gewerkt en teruggekomen tot 27-26 bij rust. In derde kwart afwisselende voorsprong met sterke acties en met 3 punten voorsprong startten ze aan laatste kwart. Daarin bleef het spannend, ondanks domineren geen grote voorsprong, en pas laatste minuten pakten Roosendalers gecontroleerd de verdiende en belangrijke winst: 60-68.