Afbeelding

Bronzen medaille voor Marissa Damink op NK atletiek

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De uit Roosendaal afkomstige Marissa Damink (21) behaalde zaterdag 15 juli brons op het NK 800 meter. 4 jaar geleden hockeyde Marissa nog bij de Roosendaalse vereniging de Pelikaan maar na een knieblessure heeft ze een overstap gemaakt naar de atletiek.

Zowel in de series als in de finale werd Marissa aangekondigd als aanstormend talent en deze aankondiging heeft ze waar kunnen maken door als derde te eindigen in de finale, slechts 9 honderdste achter de nummer twee, Marije Wever. Danaïd Prinsen was de winnares op deze 800 meter.

De series werden gelopen op vrijdag. Marissa zat in de derde en laatste serie en daar was de snelheid hoog. Met een tijd van 2.09.92 werd ze tweede in haar serie en dat betekende automatische kwalificatie voor de finale. Deze tijd was een kleine 2 seconden boven haar PR.

Tijdens de spannende finale waren de atletes flink aan elkaar gewaagd. De eerste ronde ging niet te hard en toen kon Marissa al goed naar voren schuiven waarna de laatste 300 meter op volle snelheid werd gelopen. De progressie die de studente van de Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging Asterix het afgelopen jaar heeft laten zien was enorm, afgerond met de kers op de taart, een bronzen medaille. Samen met haar trainer Ton van Hoesel zal ze deze zomer nog een paar wedstrijden lopen en daarna voorbereiden om zichzelf volgend jaar weer te kunnen verbeteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief