Riet Thomassen verrassend clubkampioene Leonardushof

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Als men dit scenario vooraf had voorspeld en er geld op had ingezet, was men nu waarschijnlijk rijk geweest! En toch, absoluut een waardig kampioene omdat zij zowel in de poule-fase als in de kruisfinales een constant nivo etaleerde en soms zelfs beduidend meer!

Reeds in de poules spatten er de vonken vanaf. In poule A was het Toon van Huffel die domineerde en met slechts 1 nederlaag zich plaatste voor de kruisfinales. Regerend kampioen Rien Jaspers kon ditmaal geen potten breken en werd vroegtijdig uitgeschakeld. Toen was het aan Jac Verbraak, Frans Deelen en Riet Thomassen om uit te maken wie Toon ging vergezellen. Jac en Frans vonden beiden hun waterloo tegen groepswinnaar Toon waardoor de weg vrij was voor Riet Thomassen om zich te plaatsen voor de kruisfinale. Tegen Jac Verbraak was haar nivo nog niet toereikend terwijl ze tegen Frans Deelen een marathonpartij nodig had. Maar de behaalde matchpunten bleken ruim voldoende om de finaleronde te bereiken doordat zij wel van Toon wist te winnen en ook oud-kampioen Rien aan de zegekar bond. In poule B was de rol van Marijn Valkenburg al vroeg uitgespeeld door een desastreuse verliespartij tegen Cees Roeken. Wim Jansen walste in sneltreinvaart door zijn partijen en moest alleen een nederlaag slikken tegen nieuwkomer Adrie van Dorst maar stelde wel de poulewinst veilig. Doordat Adrie een grote nederlaag incasseerde van Marijn was ook zijn rol uitgespeeld. Toen moest letterlijk de laatste poulewedstrijd beslissen wie Wim zou gaan vergezellen naar de finaleronde. Cees Roeken bleek een uitermate taaie tegenstander maar het was toch Rini Pellis die aan het langste eind trok. In de kruisfinale werd Toon van Huffel aan Rini Pellis gekoppeld en Wim Jansen moest het opnemen tegen Riet Thomassen. Omdat Toon ver onder zijn kunnen speelde trok Rini wel erg gemakkelijk de partij naar zich toe en was de eerste finalist bekend. In de andere partij dacht Wim Jansen freewheelend de eindstreep te bereiken maar Riet dacht er iets anders over en finishte nipt voor Wim waarna ook de nabeurt Wim niet die benodigde caramboles opleverde. Zodoende werd de troostfinale gespeeld tussen Toon van Huffel en Wim Jansen. Een uiterst fraai slot (24 car in 8 brtn) leverde Wim in slechts 20brt de zege en daarmee plaats 3 op, terwijl Toon naast het podium belandde. Teammaats Riet Thomassen en Rini Pellis moesten dus gaan uitmaken wie de club-titel zou binnenhalen. Ogenschijnlijk dacht men Rini toch wel in staat te zijn om dit te verwezenlijken maar evenals vorig jaar etaleerde Riet juist in deze partij stress-bestendig te zijn en superieur spelend (getuige oa 19 car in 5 brt) overklaste zij Rini in slechts 15brt. Een waardig kampioene zal de kleuren verdedigen van Leonardushof op het regiokampioenschap eind augustus in Nispen. Een dikke proficiat !

Eindstand: 1. Riet Thomassen 58,28; 2. Rini Pellis 57,16; 3. Wim Jansen 60,33; 4. Toon v. Huffel 51,82; 5. Adrie v. Dorst 38,66; 6. Cees Roeken 37,54; 7. Jac Verbraak 36,90; 8. Frans Deelen 36,22; 9. Rien Jaspers 35,34; 10. Marijn Valkenburg 34,16.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief