Clinic voor jeugdleden door Nederlandse prof roeier Niki van Sprang.
Clinic voor jeugdleden door Nederlandse prof roeier Niki van Sprang. Foto: Roel van de Velde

Roosendaalse Roeivereniging viert 30 jarig bestaan

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Roeivereniging bestaat 30 jaar. Gedurende dit jaar worden er veel activiteiten georganiseerd. Zaterdag 23 juni zijn bijna alle 290 leden om 17.00 uur aanwezig op het foodtruck festival. Het festival wordt, alleen voor leden, gehouden aan de Vlietweg in Roosendaal. Hier heeft de vereniging ook het mooiste terras van Roosendaal.

Zaterdag zijn er op de Vlietweg, thuisbasis van de Roosendaalse roeivereniging, bijna alle 290 trotse leden aanwezig om het 30 jarige bestaan te vieren. Die dag zijn er diverse foodtrucs uit Roosendaal en omgeving, verzorgt de Roosendaalse DJ Rene de muziek en vieren veel leden dit lustrum. Leden kunnen zich nog, gratis, opgeven via de website of op de intekenlijst in het clubhuis. Introducés kunnen meekomen en betalen 12,50 euro.
Gedurende het feestjaar verzorgen leden diverse activiteiten: een roei-clinic voor de jeugd met een Nederlandse toproeier, roeitoertocht over open water, het foodtruckfestival, een oliebollen race, petit fours tijdens de start van het jaar en het aan de man brengen van caps met het 30 jarig logo (intussen al 150 stuks).

Roei-uren
De vereniging is een echte “leden vereniging” iedereen werkt mee om gezamenlijk zoveel mogelijk roei-uren mogelijk te maken. In de loods liggen 80 roeiboten, er is een ergo-ruimte met tien ergometers en natuurlijk is er het mooie roeiwater “de Vliet”.
Vanuit de club kan er geroeid worden naar “De Suiker Unie” in Stampersgat, richting Roosendaal en via de Steenbergse Vliet naar de Beneden Sas.
De Vereniging heeft een 30-tal jeugdleden die trainen en wedstrijdroeien. De overige leden krijgen op alle dagen in de week les of roeien recreatief. Steeds meer leden roeien (sportieve) toertochten over heel Nederland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief