Zondag Halve Marathon Roosendaal
De start van de Halve Marathon 2017
De start van de Halve Marathon 2017 (Foto: Jack Magielse)

Zondag Halve Marathon Roosendaal

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Zondag is de 35e Cloetta Halve Marathon van Roosendaal met start en finish op de Oude Markt van Roosendaal.


’s Morgens zijn er eerst de Halve Marathon wandeltochten van 6, 12 en 25 kilometer. Inschrijven hiervoor kan vanaf 08.00 uur in Café Chagall op de Oude Markt. Het thema van de wandelingen is Roosendaal 750 jaar. De hele opbrengst van de wandeltochten gaat naar Stichting Paul. ’s Middags vanaf 14.00 uur zijn er meer dan 1.000 deelnemers in de KPO KidsRun en de BNdeStem Familieloop, zij hebben hun start in de Kloosterstraat en de finish op de Bloemenmarkt. De prijsuitreiking is om 15.00 uur op het Tongerlo plein. Na de KPO KidsRun is het om 15.15 uur tijd voor de Rabobank 4 Engelse Mijl gevolgd om 16.30 uur door de start van de A. van der Linden 10 kilometer en de Cloetta Halve Marathon. Veel deelnemers doen als team ook mee in de Jan Hop Subaru bedrijvenloop.

De finish van de eerste 10 kilometerloper is iets voor 5 uur. Voor alle deelnemers is er een éénmalige Roosendaal 750 jaar medaille. Op het parcours dat richting Molenstraat, Burg. Prinsensingel, Zundertseweg, Visdonk en Nispen loopt zal weer veel muziek zijn. 350 vrijwilligers zorgen voor een goed verloop.

Atletiekvereniging THOR verwacht ruim 3500 deelnemers aan de start van de wandeling en het loopgedeelte. Inschrijven kan op zaterdag nog bij het Thorhonk op Sportpark Vierhoeven en zondag tot een half uur voor de start in het Kellebeek college. Goede doel is de Stichting Paul. Informatie: www.halvemarathonroosendaal.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>