Klok uit mobiel carillon van Frank Steijns.
Klok uit mobiel carillon van Frank Steijns. (Foto: Toni Raats)

Wereldmuzikant Frank Steijns bespeelt carillon St. Jan

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Dinsdagavond 31 juli van 20.00-21.00 uur kan rondom de St. Janstoren genoten worden van een carillonconcert met Limburgse schwung. Niemand minder dan Frank Steijns, beiaardier van Weert en Maastricht zal dan de Roosendaalse St Janstoren beklimmen.


Vermeldenswaard is dat Frank Steijns naast beiaardier, als violist en arrangeur een belangrijke rol vervult in het wereldberoemde orkest van Andre Rieu. Hij trekt met dit orkest de hele wereld over en heeft ook furore gemaakt met zijn mobiele klokkenspel in combinatie met het orkest. Vorige week speelde hij nog tijdens de befaamde Vrijthofconcerten te Maastricht. Frank maakt, met zijn vrolijke virtuositeit op klokken en klepels, het concert tot een groot feest. Dat past dan ook heel goed bij onze 750 jarige stad.
Luisteren kan rondom de St. Janstoren, Emile van Loonpark en de speciaal opengestelde Tongerlotuin. Aan het stadhuis, toren en tuin zijn de gratis programma’s verkrijgbaar. Na afloop kan het publiek Frank Steijns ontmoeten onder aan de toren.

Klokken
De Petit en Fritsen klokken kenmerken zich door hun frisse klanken en mooie uitklinktijd, waardoor de muziek heel helder tot haar recht komt. In deze hete zomer hebben de klokkenklanken dan ook een verkwikkende werking. Kortom een bijzondere gelegenheid om op de zomeravond in een feestelijke stemming te komen. En dat is precies waarvoor het carillon bedoeld is. En noteer alvast het soloconcert door Michel Gottmer op 14 augustus en 28 augustus een verrassingsconcert samen met ‘Smidje Verholen’ .Nadere informatie verkrijgbaar bij Toni Raats, via t.raats@roosendaal.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES