Smidje Verholen
Smidje Verholen (Foto: J. Bastiaanse)

Smidje Verholen zoekt klok en klepel

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Wit Smidje waor’t d’n kleepel angt? Onder deze titel treedt Volksmuziekgroep Smidje Verholen 28 augustus vanaf 20:00 uur op in de Tongerlotuin. De tuin is open vanaf 19:15 uur. Ingang via ‘Over de Tong’ of achterom via de Molenstraat naast het Tongerlohuis.


Het belooft een spannende muzikale reis te worden door de verhalen, sfeer en muziek over West-Brabant vanaf 1920 tot nu.. Of Smidje weet waar de klepel hangt, is nog even de vraag. Die vraag zal ook tijdens dit unieke concert mogelijk worden beantwoord door de klanken van het carillon vanaf de St. Jan. Om dat voor elkaar te krijgen zijn de nodige technische ‘hoogstandjes’ nodig. Stadsbeiaardier Toni Raats zit bij de klepels stand by om ‘Smidje’ zo nu en dan te verrassen met wrange en vrolijke klanken.. Dat zal zeker nog spannend worden. De verhalen zullen er in ieder geval niet om liegen. Dus wees gewaarschuwd.

Smidje Verholen bestaat zelf al meer dan 35 jaar en staat in een traditie van muzikanten die vroeger in cafe’s, op markten, kermissen en veemarkten optraden, uiteraard om een borreltje te verdienen. Het contact met het publiek, de verhalen en de muziek geven de sfeer weer van de nostalgische Brabantse-Kempische gevoelens. Het genre varieert van ballades tot aan polka’s en de teksten gaan over van alles en nog wat. Kortom Smidje past helemaal bij de authentieke Brabantse sfeer en gastvrijheid van ‘ons Roosendaal’ en daarmee mooi in dit jubileumjaar. Zo vieren Smidje Verholen 750 jaar Roosendaal met klok en klepel mee in een unieke ambiance en wordt dit concert als traktatie aan de Roosendalers aangeboden.

Smidje Verholen bestaat uit: Paul van Hulten, zang; Rietje Mahieu, viool, bas; Roy Kivit, saxofoon, bas, zang, gitaar; Hans Luijten, gitaar, trekzak, accordeon, hommel, mondharmonica; René Lambregts, bas; Jac Bastiaanse, Ierse fluitjes, klarinet, hommel en zang.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>