Tongerlotoneel in Sint Jan.
Tongerlotoneel in Sint Jan. (Foto: Merijn Backx)

Theatrale torenbeklimming naar het carillon

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Het Tongerlotoneel zal op zaterdag 8 en zondag 9 september de toren van de St. Jan tot leven brengen. Ze doen dit door een theatrale klim te maken met een authentiek en spannend Roosendaals verhaal uit begin vorige eeuw. Sterke zenuwen, vaste benen en het ontbreken van hoogtevrees zijn wel van belang om deze klim veilig te kunnen maken. Want niets is wat het lijkt.


De doorzetters krijgen de gelegenheid om, na de ontknoping van het spel, via de smalle trappen langs de galmgaten en historische luidklokken uit de 17e eeuw ook nog het carillon te bezoeken. De voorstellingen zijn zaterdag 8 september om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur. Op zondag 9 september wordt gespeeld op 13:00, 14:30 en 16:00 uur.
Vanwege de beperkte ruimte en de veiligheid kunnen steeds maximaal 16 personen de voorstelling bijwonen.

Aanmelden
Om verzekerd te zijn van een plaats is het raadzaam om voor in te schrijven via t.raats@roosendaal.nl voor een specifieke tijd en een eventuele 2e keus. De bevestiging is dan tevens plaatsbewijs.
Verzamelen uiterlijk een kwartier voor de voorstelling bij hotel Tongerlo, een mooi adres om ook even tijdens monumentendag te verpozen. Hotel Tongerlo werkt mee aan dit evenement door hun lokatie gastvrij ter beschikking te stellen. De toegang is op beide dagen gratis.

Tongerlotoneel
Sinds 2005 timmert Tongerlotoneel aan de weg met workshops op het gebied van theater en improvisaties. De eerste voorstelling vond plaats op het Tongerloplein. Tongerlotoneel is geen vereniging maar een groep vrienden uit Roosendaal en omstreken. Het samen ontdekken van vernieuwende spelvormen op een gezellige manier zorgt voor veel inspiratie. Tongerlotoneel werkt in wisselende samenstelling en is daarmee heel flexible in het maken van voorstellingen op maat.
Zo brengt het Tongerlotoneel en stadsbeiaardier Toni Raats de St. Jan van haar grondvesten tot het carillon tot leven en levert zo een wel heel unieke bijdrage aan 750 jaar Roosendaal in een historisch décor.
Vriend worden van het Tongerlotoneel kan via de www.facebook.com/tongerlotoneel en meer info kan gevonden worden op www.tongerloneel.nl
Een unieke gelegenheid om toren door spel van toneel en carillon tot leven te zien komen.
De St. Jan wordt tot leven gebracht door Bernadette Dam, Sonja van den Biggelaar, Derk Koole, Jakkob Scheepers , Cocky van Meer en Merijn Backx.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES