Angelique Wardenier met koor en orkest o.l.v. Wil Broos. FOTO FONS PAPENDORP
Angelique Wardenier met koor en orkest o.l.v. Wil Broos. FOTO FONS PAPENDORP (Foto: Fons Papendorp)

Weense tunes : feest der herkenning

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Twee en een half uur lang genieten was het afgelopen weekend tijdens de concerten die gegeven werden door de Stichting Weense tunes. Zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 november kwamen de vele liefhebbers uit Roosendaal en omgeving en zeker ook uit Vlaanderen, naar de gezellige ambiance bij Rottier Dance Studio. Na het succesvolle eerste concert in 2017 kon een vervolg niet uitblijven.


Jong talent weet het publiek te raken

Een van de doelstellingen van Weense tunes is om jong muzikaal talent de gelegenheid te bieden zich aan het publiek te presenteren. Door de samenwerking met de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg kon het publiek dit jaar kennis maken met twee vocaal jonge talenten van de opleiding Muziektheater Klassiek. Vanaf de eerste noten wisten de mezzosopraan Hansje van Welbergen en de onlangs afgestudeerde tenor Rick van Kuipers het publiek te boeien. Het moet wel heel vreemd lopen wanneer deze twee talenten geen prachtige carrière tegemoet gaan en in de voetsporen zullen treden van voormalige studenten aan dezelfde opleiding als Freek Bartels en Brigitte Heijtzer die momenteel de hoofdrol vertolkt in de musical Evita.

Boeiend, afwisselend programma

Met het optreden van deze jonge mensen was de toon voor het vervolg van de concert(en) gezet. Het publiek aan tafeltjes met hun drankje, gingen er eens goed voor zitten . Wat volgde was een zeer gevarieerd programma van koor, solo’s, duetten en orkestmuziek. De inmiddels in Roosendaal graag geziene sopraan Angelique Wardenier wist met haar zang en uitstraling de zaal volledig mee te krijgen. Van de uitnodiging om bij beroemde composities als Wien, Wien nur du allein mee te zingen, werd driftig gebruik gemaakt. Zo werd het een concert waarbij publiek en uitvoerenden zich volledig onderdompelde in de onsterfelijke Weense muziek.

Voor even ‘t Vrijthof

Een van de aanwezige toeschouwers verwoordde zijn bezoek aan het concert wel heel treffend: ik voelde me voor even op ’t Vrijthof in Maastricht bij de beroemde concerten van Andre Rieu. Een prachtig compliment voor alle betrokkenen van de twee concerten van Weense tunes.

Het slotlied Adieu mein kleiner gardeoffizier gebracht door koor, de solisten Angelique Wardenier, Koen Vereertbrugghen, Nico Bolmer en Piet van der Hoeven kon natuurlijk niet zonder toegift blijven. Weense tunes onder bezielende leiding van de dirigent Wil Broos en de jonge, getalenteerde repetitor/pianist Maurick Reuser hadden met het uitgekozen programma de mensen tijdens de concerten weten te verenigen en volop vrolijkheid gebracht. Precies daar waar het bij Weense muziek om moet gaan. Gezien de enthousiaste reacties kan een vervolg van deze concerten niet uitblijven. Voor nadere informatie is de website beschikbaar www.weensetunes.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief