Jos Voeten (links) nam in 2018 ook al deel aan de Bike voor Parkinson.
Jos Voeten (links) nam in 2018 ook al deel aan de Bike voor Parkinson. (Foto: FOTO: SPORTOGRAF)

Benefietavond Let's Party4Parkinson

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Onder het motto ‘Fiets Parkinson de wereld uit’ neemt Roosendaler Jos Voeten op 7 september in Limburg deel aan Bike for Parkinson 2019. Samen met zijn vrouw Marit maakt Jos deel uit van Team Groenhuysen. Om geld in te zamelen voor dit team staat er zaterdag 22 juni een benefietfeestje op het programma: Let’s Party4Parkinson.


Parkinson is niet dodelijk, maar wel strontvervelend”, vertelt Jos, die zelf ook Parkinson heeft. “Er is nog heel veel onbekend over de ziekte en daarom is er veel onderzoek nodig naar de oorzaak, de genezing en de behandeling ervan. En dat onderzoek en de verspreiding van de opgedane kennis kost geld. Veel geld. En om geld voor onderzoek in te zamelen fietst Team Groenhuysen dit jaar op 7 september weer mee met Bike voor Parkinson.”

Team Groenhuysen bestaat uit medewerkers van de Stichting Groenhuysen en Parkinsonpatienten èn hun partners. Samen gaan ze de uitdaging aan om 30 kilometer te fietsen in Limburg. Mèt onderweg enkele beklimmingen.

De start (en finish) van de tocht is in Valkenburg op de top van de Cauberg. In totaal zijn er vier routes uitgezet, van 30, 60, 100 en 160 kilometer. Jos heeft vorig jaar met de meesten van het team de 60 km gereden. Twee teamleden reden de 30 en een ervaren teamlid reed de 160 km. Dit jaar is gekozen om de route van 30 kilometer te rijden.

“De tip bij Parkinson is: blijf in beweging, maar ook weer niet te veel. Vorig jaar had ik me voorgenomen om elke berg die ik onderweg tegenkwam fietsend boven te komen. Dat is puur op karakter gelukt, het was een kwestie van blijven ademen, blijven trappen en terugschakelen. Blijven ademen, blijven trappen en terugschakelen. Afstappen was géén optie. En gelukkig heb ik genoeg lage versnellingen op mijn mountainbike. Op de laatste klim, de Cauberg, liep een vrouw met een rolkoffer de heuvel op. Ik fietste zo langzaam omhoog dat ik haar slechts centimeter voor centimeter inhaalde. Maar achteraf ben ik wel te diep gegaan en is 60 km voor mij te veel van het goede.”

Let's Party4Parkinson
Jos kijkt terug op een mooie ervaring en wil deze ervaring graag nógmaals meemaken. Voor voor het zo ver is, is er op 22 juni eerst dat feest om geld in te zamelen. “Met Let’s Party4Parkinson combineren we het nuttige met het aangename. We hopen deze avond veel mensen te mogen begroeten. Mensen die ons wel willen steunen, maar geen zin hebben om te feesten of op 22 juni niet in de gelegenheid zijn om te komen, kunnen ook direct een bijdrage storten via de website www.voorparkinson.nl (wat u kunt doen, ondersteun een actie, Groenhuysen).”
Het feest op 22 juni is bij Sieben Recreatie aan De Stok in Roosendaal. Jos: “Voor dansende feestvierders is er een dansruimte waarbij dj Nik voor de sfeer zorgt. Mensen die gewoon met elkaar willen praten kunnen terecht in de loungeruimte. En er is een live optreden van Enrique de la Rosa. De gehele avond worden er hapjes geserveerd. Bezoekers kunnen vooraf kiezen of ze bonnen bestellen voor een, vier of zes standaard consumpties. Uiteraard kunnen mensen op de avond zelf nog consumptiebonnen bij kopen. Per kaartje gaat er 6 euro naar het goede doel.”
Kaarten zijn onder meer te koop via facebook en te bestellen via de Team Groenhuysen actiepagina op www.voorparkinson.nl
Vragen over het feest? Mail naar party4parkinson@gmail.com.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief