CultuurCompaan en Kober starten pilot kunstmenu voor peutergroepen
Dansgezelschap De Stilte is als eerste cultuuraanbieder gestart met danslessen voor de Vondel peutergroepen.
Dansgezelschap De Stilte is als eerste cultuuraanbieder gestart met danslessen voor de Vondel peutergroepen. (Foto: CultuurCompaan)

CultuurCompaan en Kober starten pilot kunstmenu voor peutergroepen

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - CultuurCompaan zet zich in om inwoners vaker en actiever te laten deelnemen aan culturele activiteiten. Als intermediair brengt CultuurCompaan vraag en aanbod op het gebied van cultuureducatie en -participatie samen.


Onlangs ontving CultuurCompaan het positieve bericht dat zij de opdracht voor cultuureducatie en -participatie voor de komende vier jaar verder vorm mogen geven. CultuurCompaan heeft, in samenwerking met Kober Kinderopvang, een kunstmenu uitgerold voor peuters tussen twee en vier jaar.

Programma met culturele activiteiten

CultuurCompaan heeft samen met Kober het initiatief genomen om het kunstmenu ook aan te bieden voor peuters. Het succesvolle kunstmenu vitamineC (een samenhangend programma van culturele activiteiten) wordt aangeboden op alle Roosendaalse basisscholen. Samenwerkingspartner Kober sluit aan bij de pilot die inmiddels van start is gegaan. De pilot is uitgerold op zeven locaties van Kober in de wijken Kroeven en Tolberg. In totaal worden 12 theaterlessen, 28 muzieklessen en 36 danslessen aangeboden aan 9 peutergroepen. De activiteiten worden uitgevoerd door lokale en regionale aanbieders. Dansgezelschap De Stilte is als eerste cultuuraanbieder gestart met danslessen voor de Vondel peutergroepen.

Basis voor cultuureducatie

Het doel van het kunstmenu is peuters samen met de pedagogische medewerkers op diverse Kober locaties kennis te laten maken met de culturele disciplines. Het deelnemen aan culturele activiteiten op een jonge leeftijd zorgt voor een goede basis voor cultuureducatie. De activiteiten sluiten naadloos aan bij de leidende, pedagogische principes van Kober. CultuurCompaan en Kober hebben in 2015 al eerder samengewerkt voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. De prettige samenwerking en gedeelde visie voor voorschoolse educatie hebben onder andere geleid tot de pilot van het kunstmenu. Na een evaluatie van de pilot wordt besloten of het menu wordt voorgezet.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief