De ochtend deelneemsters van Dynamo Roosendaal.
De ochtend deelneemsters van Dynamo Roosendaal. Foto: trainster Karin

Dynamo Roosendaal is negen regiokampioenen rijker

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag werd door Breda Gym de regiofinale N1, N2, eerste en eredivisie Zuid West Nederland georganiseerd. Het was een volle drukke dag voor de trainsters van de A selectie. Er waren in totaal twee wedstrijden met vier banen waar al de turnsters van de A selectie in uit kwamen.

In de eerste ronde kwamen de instappers N1, pupillen 1 N1 & N2, jeugd N2 en jeugd supplement C turnsters uit. In totaal 11 turnsters in vier verschillende groepen dus alle trainers aan de bak. Na een mooie ochtend ronde gingen er bij ieder niveau turnsters naar huis met een medaille en waren de eerste 5 kampioenen een feit!

Sarah van den Kolk, Bryanna van Bodegraven, Nikki Boeren, Dewi Govaers en Joany van Bodegraven mogen zich voor 1 jaar Regiokampioene noemen. Ook waren er nog schitterende tweede plaatsen voor Luna Besters, Jada Wessels, Naomi Govaers en Elin Antens. Er werden nog wel wat foutjes gemaakt maar deze dames konden het hebben. Voor Emely Traas en Loïs Hartog waren dit er net teveel en eindig je net naast het podium op de 5e plaats.

In de tweede ronde kwamen de pupillen 2 N1 & N2, jeugd eredivisie, junioren supplement B en senioren supplement A uit. Rebekka seniore eredivisie moest helaas afmelden door blessureleed. Zij is al wel volop weer in training dus zal eerdaags hopelijk haar kunnen weer tonen. Ook in deze ronde weer 11 turnsters in vier verschillende groepen, dus verslappen zat er niet in voor het kwartet aan trainsters. De middagronde verliep wat chaotisch door verschillende zaken waaronder een blessure voor Lilly, wat navragen voor punten en dergelijke zaken. Maar ook in deze middagronde waren er ook goede successen voor de turnsters uit de A selectie. Iris van der Kloot, Kyara van Dooren, Micaela van Dorst en Manouk Haast pakten eveneens de Regiotitel in de diverse klassen. Daarnaast behaalden Dina het brons en Iefke het zilver. Knap gedaan. Bridget turnde twee toestellen mee voor doorstroming naar Toestelfinales. Halverwege komende week horen we hier pas meer van. Sterre eindigde op plaats 6. Bij de junioren turnde Esmee knap een allround wedstrijd met een teenblessure maar zij en Joella kwamen tekort om een medaille te kunnen pakken vandaag. Joëlla Vermeulen eindigde op plaats 6, Esmee Kools werd 5e. Een overvolle zondag werd met een tevreden gevoel afgesloten.

Goed gedaan door iedereen en geniet van de resultaten. Op naar de eerste kwalificatiewedstrijd voor de N1 en eerste divisie turnsters in Eindhoven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief