<p>Wereldwinkel vraagt aan iedereen om uit te kijken naar deze cheeta.</p>

Wereldwinkel vraagt aan iedereen om uit te kijken naar deze cheeta.

(Foto: )

Gestolen bij Wereldwinkel, wie heeft deze cheeta gezien

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - In Afrika worden veel wilde dieren geschoten door stropers. Een dood dier levert veel geld op. Aan de ene kant wordt zo’n dier opgezet en verkocht aan een rijk persoon. Soms schiet zo’n rijk persoon zelf het dier. Denk bijvoorbeeld aan de vorige koning van Spanje, die voor die jachtpartij veel geld moest betalen. Anderzijds worden neushoorns en olifanten geschoten voor “medicinale” doeleinden en voor het ivoor.


In de wildparken in Zuid-Afrika, Tanzania en Zimbabwe is voortdurend een kat en muis spel tussen de stropers en de rangers, de oppassers in zo’n wildpark. De stropers proberen een neushoorn te schieten voor de hoorn van de neushoorn. De gemalen hoorn is in sommige landen namelijk libido verhogend! Vreselijk om zo’n dier te zien, want het dier blijft dood achter en heeft geen hoorn meer. Die wordt er zo snel mogelijk afgezaagd! De rangers proberen dat natuurlijk tegen te gaan, maar ga er maar eens aan staan bijvoorbeeld in het Krugerpark, dat ca 20.000 km² groot is.

Behalve olifanten, neushoorns leven in die parken ook andere dieren, zoals buffels, giraffen, leeuwen en jachtluipaarden, ook wel cheeta’s genoemd.

Cheeta gestolen Wereldwinkel
Ook in de wereldwinkel waren cheeta’s te koop, die in Zuid-Afrika gemaakt waren. Helaas waren er bij ons in de wereldwinkel ook stropers, want de cheeta is gestolen! Dat is ook vreselijk om mee te maken, want de wereldwinkel verkoopt producten waarvan de opbrengst naar de mensen in de ontwikkelingslanden gaat: Zuid-Afrika, Zimbabwe, Tanzania, Kenya enzovoort.

De wereldwinkel vraagt aan iedereen om uit te kijken naar deze cheeta. En als u denkt, dat u hem gevonden hebt, kom dan naar de winkel met uw mondkapje op en meld dit bij ons.

Mondkapjes
Over mondkapjes gesproken: de wereldwinkel verkoopt nog steeds mondkapjes uit Ghana. Tegenwoordig kunnen we u zelfs door middel van een filmpje laten zien hoe ze gemaakt worden door Ghanese vrouwen met prachtige naaimachines!

Wereldwinkel Roosendaal, Nieuwe Markt 60, 4701 HK Roosendaal, tel 0165-559434,

Email: wereldwinkelroosendaal@gmail.com facebook: www.facebook.com/wereldwinkelroosendaal

Website: www.wereldwinkelroosendaal.nl

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/roosendaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief