<p>Stichting voor Alternatieve Muziek bestaat uit (v.l.n.r.) Jeroen van Tiggelen, Pieter Verpaalen, Simon van der Putten en Noortje van Ginneken en Mireille van Tiggelen (niet op de foto)</p>

Stichting voor Alternatieve Muziek bestaat uit (v.l.n.r.) Jeroen van Tiggelen, Pieter Verpaalen, Simon van der Putten en Noortje van Ginneken en Mireille van Tiggelen (niet op de foto)

(Foto: Rachel Verpaalen)

StAM brengt metal naar West-Brabant: keihard en compromisloos

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Roosendaal heeft er sinds kort een nieuwe stichting bij: de Stichting voor Alternatieve Muziek, kortweg StAM. Het kersverse organisatiekwintet heeft er zin in. Voorzitter Jeroen van Tiggelen is een ervaren rot in het organiseren van festivals.


Zo is hij al jaren betrokken bij March of the Black Horse (jaarlijks rond maart in café/zaal Black Horse) en Roosendaal Open Air (ROA) (4 september a.s. in het Vrouwenhof Theater). StAM bestaat verder uit Noortje van Ginneken, Pieter Verpaalen,Simon van der Putten en Mireille van Tiggelen.

Harde muziek
Roosendaal op de kaart als centrum voor harde muziek. Simon (secretaris) legt uit waarom deze stichting is opgericht: “We hebben in Roosendaal al lange tijd diverse initiatiefnemers die metalfestivals organiseren. Vaak met succes. Met StAM hebben we de doelstelling om Roosendaal en West Brabant nog beter op de kaart te zetten voor de hardere muzieksoorten. Met ROA hebben we in 2019 echt kunnen uitpakken door sponsoren die ons en/of de muziekstijl een warm hart toedragen. Supertof! In goede samenwerking met Stichting Openluchttheater Vrouwenhof’ konden we gebruikmaken van hun ANBI-status. Dit willen we voor onze andere initiatieven ook graag. Hiervoor is een stichting nodig die we nu dus hebben opgericht. Winst interesseert ons niet. Onze drijfveer is mensen laten genieten van, of kennis laten maken met, deze enorm inspirerende, interessante en vaak intense muziek”.

Roosendaal Open Air
4 september 2021: Roosendaal Open Air. Roosendaal Open Air, al jaren een succes, wordt op zaterdag 4 september 2021 het eerste festival dat StAM organiseert. Simon: “Het belooft wederom een sterke line-up te worden. Variërend van de pompende hardrock van Harboured Souls, de experimentele deathmetal van Phlebotomized tot de gestoorde grindcore van Rectal Smegma.

Nieuwsgierig geworden?
Check Roosendaal Open Air 2021 op Facebook. De sfeer tijdens ROA is altijd zeer gemoedelijk dus kom gerust langs met de kinderen of opa en oma. Niet voor niets is ROA het meest relaxte metalfestival van Nederland. O ja, er is die dag een gloednieuwe gitaar t.w.v. € 1000,- te winnen. Nóg een reden om te komen!

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief