<p>Danser Tomas Ntamashimikiro.</p>

Danser Tomas Ntamashimikiro.

(Foto: Tomas Ntamashimikiro)

Roosendaal Danst! op zondagmiddag 4 juli in Stadsoevers

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Roosendaal Danst! maakt mooie verbindingen in Stadsoevers in de speciale voorstelling ‘In Connection’ op zondagmiddag 4 juli. Deze voorstelling is een vervolg op het indrukwekkende ‘Exploring the Grey’ in oktober 2019. Het publiek wordt meegenomen voor een wandeling vanaf pop-up bar Spot door dit toekomstige nieuwe stuk stad en het Vlietpark. Tussen de Passerelle en de Wipwei maken diverse dansacts verbinding met de ontwikkelingen in Stadsoevers.


“Gelukkig zijn er binnen de coronamaatregelen weer mogelijkheden!” benadrukt artistiek leider Jacques van Meel van Roosendaal Danst! We hebben er lang naar uitgezien, het culturele leven komt weer in beweging, en dit locatieproject, letterlijk en figuurlijk een kleurrijk gebeuren, is daar een heel mooi voorbeeld van.”

Locatieproject waarbij verbinding centraal staat
Professionele dansers (waaronder Tomas Ntamashimikiro, Martijn Weber, Melany van der Steen, Miranda Brand) werken samen met studenten van MBO-Dans Roosendaal, HBO-dans Fontys en gevorderde dansamateurs (HipHop Factory, Dansschool ENcore en Dansatelier Roosendaal). Jacques van Meel (artistiek leider) componeerde samen met choreograaf/theatermaker Gerard Mosterd dit locatieproject waarbij ‘verbinding’ centraal staat. Stadsoevers heeft directe verbindingen met het station via de Passerelle, met de binnenstad via de Kade en met de aangrenzende wijk De Westrand. De dansacts zijn divers en maken verbinding met deze plekken, het verleden en heden.

Langs allerlei plekken in Stadsoevers
Het publiek wordt meegenomen langs allerlei plekken in Stadsoevers om van dit toekomstige nieuwe stuk stad, waarin water, natuur, historie en authenticiteit en verbinding en ontspanning belangrijk zijn voor toekomstige bewoners en bezoekers. De voorstelling start op en rond de Passerelle. Daarna richting The Loods, icoon van de urban beeldcultuur. Urban kunst speelt zich vaak af op het snijvlak van oude en nieuwe leefgebieden. De kunst en dans/sport omarmen de uitingsvormen van het Urban-gedachtegoed. Rond de nieuwe uitkijktoren, het gebied van de Tiny Houses, langs de nieuwe kades met aanlegsteigers voor de boten. Aan de overkant zal het balkon met de waterspuwers van de hand van Leon Vermunt, dienst doen als dansplek. Op de hoek van de Zwaaikom via de moderne sculptuur ‘Tiabloy’ (kunstwerk van Nick Ervinck) waar vroeger de turf van de kleine platte boten overgeladen werd op grotere schepen, die de turf vervoerden naar verdere oorden in Brabant en Zuid-Holland. Vervolgens vindt de afsluiting plaats bij de nieuwe stadshuizen met het speelpark aan de Wipwei.

Deze voorstelling sluit aan bij de twee jaarprojecten van Roosendaal Danst!: ‘Standbeelden en Sculpturen in de Open Lucht’ en ‘Racisme/Diversiteit/Identiteit’. Roosendaal Danst! werkt samen met de fotografen Ineke Stofmeel en John Selders.

Meewandelen
Wil je meewandelen? Meld je dan aan! Iedereen is van harte welkom op zondag 4 juli tussen 13.15 en 13.45 uur bij SPOT pop-up bar, Industrieweg 21 te Roosendaal om vanaf 14.00 uur mee te wandelen en kennis te maken met dans in Stadsoevers. Stuur een mail naar info@roosendaal-danst.nl met vermelding van het aantal personen. Dit ivm de indeling in kleine groepen, om rekening te kunnen houden met de 1,5 m afstand.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/roosendaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief