Picknick RV.
Picknick RV. (Foto: Marloes Otte)

Roosendaalse Vrienden viert 1-jarig bestaan in Vrouwenhofpark

  Sport en vereniging

ROOSENDAAL – Vorig jaar op 30 juli, de Internationale Dag van de Vriendschap, ging Roosendaalse Vrienden van start met een stadswandeling door het centrum van Roosendaal. Het Facebookplatform bestond toen nog uit 25 leden. Nu exact een jaar later werd het 1-jarig bestaan gevierd met een picknick in het Vrouwenhofpark. Het platform telt op dit moment 745 leden. “In een behoefte wordt voorzien”, vertelt Marloes Otte, oprichtster en één van de drie beheerders van dit initiatief van Stichting Social Klus.


“Het leuke aan dit platform is dat de leden kunnen aanhaken maar ook zèlf activiteiten kunnen organiseren. Zo ontstaat er een gevarieerde agenda. Er zijn bijvoorbeeld activiteiten om met een groep naar de bioscoop te gaan of een museum. Maar ook zijn er wandel-, E-bike-, lunch- en fotografiegroepen. Die variatie is ook belangrijk, want iedereen vanaf 18 jaar kan aansluiten en jongeren vinden weer andere dingen leuk dan senioren.” Het initiatief is ontstaan in het kader tegen eenzaamheid. Stichting Social Klus merkte dat ondanks alle goede intenties, je met bijvoorbeeld maatjesprojecten, niet op een dergelijke schaal met eenzaamheid aan de slag kan. “Met de digitalisering vinden een hele groep mensen het leuk om via chatten met elkaar in contact te komen, ook zestigers en zeventigers. Het is laagdrempelig en je kunt op een makkelijke manier een bericht sturen naar alle leden of een persoonlijk bericht naar een lid. We hebben voor Facebook gekozen, omdat je de groep besloten kan maken. Wij als beheerders zorgen voor een ‘zachte landing’ en we proberen mensen over hun drempel om mee te gaan doen heen te helpen. Daar ligt de kracht van ons platform en dat horen we ook terug van de leden. Eigenlijk zien we altijd alleen maar blije gezichten!” Voor meer informatie: www.roosendaalsevrienden.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief