Sportieve strijd op het water!
Sportieve strijd op het water! Foto: Roeland van de Velde

Eindelijk weer een Vlietrace roeien!

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Na 2 jaar kon gelukkig de Vlietrace weer doorgaan. 

Dit zijn wedstrijden waar de roeiers van de Roosendaalse Roeivereniging reikhalzend naar uit gekeken hebben. 1500 meter knallen over de Roosendaalse Vliet klinkt heel makkelijk maar niets is minder waar. 1500 meter is een afstand die je eigenlijk net niet voluit kunt sprinten en die je dus goed moet indelen. 

Dat vraagt enige voorbereiding. De weken voorafgaande aan deze wedstrijd werd er door de roeiers dan ook hard getraind. 

Er hadden zich ongeveer 40 ploegen aangemeld om de onderlinge sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Sommige roeiers deden in meerdere teams mee waardoor de organisatie er een strakke planning op na moest houden. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en kon er onder een fijn zonnetje en een beetje wind heerlijk geroeid worden. Tussen de wedstrijden door was er tijd voor gezelligheid en was er een demonstratie a-synchroon roeien. 

Dit blijkt een effectieve methode te zijn maar vergt wel wat aanpassingen aan de boten, voorlopig houden we het dan ook maar op “gewoon” roeien. Nadat de laatste boten weer waren schoongemaakt en terug in de loods lagen werd de dag afgesloten met een drankje en welverdiende bitterballen. 

Lijkt het jou ook leuk om de roeisport te komen beoefenen kom dan op 1 en 2 april 2023 naar onze open dagen en probeer het eens uit! Wie weet sta jij dan volgend jaar ook aan de start van de Vlietraces.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief