Afbeelding
Foto: Robbert Temmen

Doorkomst Vuelta 2020 moet feest worden in Roosendaal

Door: Peter Houtepen Sport

ROOSENDAAL - De derde etappe van de Vuelta, de Ronde van Spanje, trekt op zondag 23 augustus 2020 ook door Roosendaal. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt in de Grote Kerk in Breda bij de perspresentatie van de eerste drie ritten van de Vuelta in 2020.

Deze derde etappe van de Vuelta is 194 kilometer lang en vertrekt vanuit Breda. Eerst worden de gemeenten Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout en Drimmelen aangedaan. Daarna verplaatst de etappe zich achtereenvolgens naar de gemeenten Moerdijk, Halderberge, de Brabantse Wal met de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht, om vervolgens via Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur in Breda te finishen.

Activiteiten

Volgens wethouder René van Ginderen (Sport) komt het peloton vanuit het zuidwesten naar onze gemeente. Via de Plantagebaan rijdt men Wouwse Plantage in en van daaruit gaat men verder in de richting van Roosendaal. Vervolgens rijdt het peloton in de richting van de gemeente Rucphen. Wethouder Van Ginderen kondigt nu al aan dat de doorkomst een feestje moet worden met aanvullende activiteiten. "Gedacht wordt aan sport- en beweegactiviteiten en culturele activiteiten die in het teken staan van wielrennen en/of van Spanje. Voor het opstellen en uitvoeren van dit programma zal nauw samengewerkt worden met partners van de gemeente (zoals het Wielerplatform) en (binnenstads-)ondernemers."

Kosten

De wethouder laat weten dat er voor de doorkomst van de Vuelta geen financiële bijdrage wordt betaald aan de organisatie. Wel worden er op het parcours de nodige verkeersmaatregelen getroffen om de veiligheid voor de wielrenners en het publiek te kunnen waarborgen. "Daarbij moet gedacht worden aan het tijdelijk weghalen van wegversmallingen of paaltjes op of langs een weg." De totale kosten hiervoor worden ingeschat op 40.000 euro. Het benodigde budget voor de extra activiteiten is nog niet bekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief