Toon en zus Anita Mathijssen op de kerstmarkt van 2018.
Toon en zus Anita Mathijssen op de kerstmarkt van 2018. Foto: Addie Merkx-Mathijssen

Kerstmarkt Sterrebos afgelast: Met Toon toch warm de winter door!

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De kerstmarkt van Sterrebos in Roosendaal is voor de tweede keer afgelast vanwege de coronamaatregelen. Heel vervelend voor veel mensen. En zeker ook voor Toon Mathijssen. Zijn zelfgebreide sjaals en cols gingen altijd als warme broodjes over de toonbank.

Toon was apetrots en blij dat zoveel mensen zijn werk wilden kopen. Met het verdiende geld kocht hij nieuwe wol.
Toon Mathijssen woont ruim 25 jaar begeleid in een groepswoning van de wijk Sterrebos. Meer dan 40 jaar werkte hij met veel plezier in de sociale werkplaats. Inmiddels is hij alweer lang met pensioen, maar Toon is nog heel actief. 

Zo breit hij heel veel. Hij doet dat niet met breinaalden, maar met een breiraam en een haaknaald. In de loop van de jaren heeft Toon al vele honderden, misschien wel duizenden meters gebreid. Zijn zussen bedachten dat er sjaals, cols mutsen, kussens en tassen van gemaakt konden worden. Zus Anita zorgt voor de uitvoering. Ze hecht de breisels af, maakt er soms franjes aan of versiert ze met een knoop uit de knopenpot van hun moeder. 

Zus Anita maakte ook de website waar nu de artikelen van Toon voor een klein prijsje te koop worden aangeboden. Alle artikelen op deze site zijn 100% handwerk. Met liefde gemaakt door Toon. De kleine foutjes die er soms in zitten? Die horen erbij! Daaraan herken je juist de unieke producten van Toon! 

Wil je toch warm de winter door met artikelen van Toon? Kijk dan op zijn website!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief