Petitie voor terugkeer bushaltes Sint Willebrord bijna 750 keer getekend
Foto: Screenshot EenVandaag

Petitie voor terugkeer bushaltes Sint Willebrord bijna 750 keer getekend

  112 Meldingen,112 Nieuws,Algemeen,Nu Roosendaal

SINT WILLEBRORD - De petitie die Anouck Bruijns uit Sint Willebrord in januari startte om de bushaltes terug te krijgen in het dorp is afgesloten. In totaal hebben 743 mensen de petitie getekend, die maandag is aangeboden aan de gemeente Rucphen, de provincie Noord-Brabant en vervoerder Arriva.  


In december werden op Lijn 312 van Roosendaal naar Breda drie haltes in Sint Willebrord opgeheven. Volgens Arriva gebeurde dat omdat er te weinig mensen opstapten. Er is een nieuwe halte voor teruggekomen, net buiten het dorp. In de praktijk betekent dit dat Anouck Bruijns, inclusief kinderwagen, zo'n twee kilometer moet lopen. "Het is een avondvierdaagse. Je krijgt er alleen geen medaille voor", zo vertelde ze maandag bij EenVandaag.
 
In de oude situatie ging ze een paar keer per week met de bus naar Roosendaal. Doordat de nieuwe halte zo ver weg is, wordt ze beperkt in haar sociale leven. "Ik kan niet meer naar vriendinnen toe en zij komen ook niet naar mij toe. M'n familie komt ook een stuk minder."

Het alternatief, de dorpsbus, vindt ze veel te duur. Een retourtje kost 10 euro. Verder zijn de tijden in haar ogen niet praktisch, want deze bus rijdt alleen tussen 09.00 en 17.00 uur.

Bekijk hieronder het item terug uit EenVandaag:

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief