Politie rolt hennepkwekerijen op in Sint Willebrord en Sprundel

  112 Meldingen,112 Nieuws

SINT WILLEBRORD/SPRUNDEL - De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen opgerold in de gemeente Rucphen. 


In een garage van een woning aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord werd een recent geoogste hennepkwekerij aangetroffen, die gereed stond om weer voorzien te worden van nieuwe hennepplanten. De elektriciteit werd gestolen en de woning is van het energienetwerk afgesloten. Vanwege de illegale inkomsten uit eerdere oogsten werd ter plaatse een Volkswagen Golf in beslag genomen.

Mercedes Benz

In een garage van een woning aan de Molenbaan in Sprundel werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand werden de bewoners aangetroffen. In de garage werden in een kweekruimte 147 hennepplanten in beslag genomen. Tevens stuitte de politie op een verborgen ruimte waarin vermoedelijk jonge hennepplanten werden opgekweekt voordat deze in de grote kweekruimte werden uitgeplant.

Uit onderzoek werd ook hier vastgesteld dat er eerdere oogsten uit deze kwekerij waren behaald en hieruit illegale inkomsten zijn verkregen. Vanwege dit financiële gewin zijn twee auto's van het merk Mercedes Benz in beslag genomen. Om niet direct van het energienetwerk te worden afgesloten, werd direct 1.750 euro betaald aan de Netwerkbeheerder. De gefraudeerde meter wordt wel gewisseld. Beide bewoners zijn voor verhoor aangehouden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief