Foto: Flickr

Bredanaar opgepakt op Rucphense Vaartkant na vermoedelijk rijden onder invloed van drugs

  112 Meldingen,112 Nieuws

RUCPHEN - Een 27-jarige man uit Breda is zaterdagochtend op de Rucphense Vaartkant aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Een voorbijganger zag zaterdagochtend een auto midden op de Rucphensebaan/Sprundelseweg staan. De deuren stonden open en er leek niemand in de auto te zitten. Toen de getuige langzaam voorbij reed, kwam er toch ineens een hoofd boven het dashboard uit. Hierop sloot de persoon zijn deuren en reed slingerend weg. 

In een reactie hierop is de getuige de bestuurder gevolgd. De chauffeur stopte zijn auto op een gegeven moment half op de stoep op de Rucphense Vaartkant en ging uit zijn raam hangen. Het leek erop dat hij buiten bewustzijn was geraakt.

De getuige liep naar de stilstaande auto en haalde de sleutels uit het contact, omdat het hem niet verstandig leek dat de man nog verder zou rijden. De getuige belde daarop de politie.

Ter plaatse trof de politie de verdachte, die inmiddels weer enigszins bij zijn positieven is, achter zijn auto aan. Vanwege zijn drukke gedrag vermoedden de agenten dat de man onder invloed was van drugs. Om die reden werd hij voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het bureau.

Uit de tests bleek dat de verdachte amfetamine en GHB had gebruikt. Er is een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Daarin is het vermoeden neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief