Logo internetbode.nl/rucphen

Drie personen opgepakt in witwasonderzoek

  112 Meldingen

SPRUNDEL -  De FIOD heeft dinsdag drie personen uit Sprundel en Sint Willebrord aangehouden in een witwasonderzoek. Bij een doorzoeking in Sprundel stuitten rechercheurs van de FIOD op een hennepkwekerij. Ook werden wapens, munitie, verdovende middelen en cash geld aangetroffen en in beslaggenomen.     


In dit onderzoek deed de FIOD doorzoekingen in Sprundel en Sint Willebrord. Er is beslag gelegd op ruim tienduizend euro in contanten, dure horloges en een auto. Ook werd de administratie en verschillende gegevensdragers meegenomen. De wapens, munitie en verdovende middelen zijn overgedragen aan de politie. Die doet verder onderzoek naar de aangetroffen hennepkwekerij.

Schijnconstructie

De hoofdverdachten, een 51-jarige man uit Sint Willebrord en een 36-jarige man uit Sprundel, hebben allebei een woning voor vele tonnen gekocht en verbouwd. Zij hebben vermoedelijk een schijnconstructie opgezet door gebruik te maken van diverse BV’s waar zij in loondienst waren. Hiermee kregen zij op papier legale inkomsten om de aanschaf van de woningen te legitimeren. De constructie is vermoedelijk opgezet om criminele inkomsten wit te wassen.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief