Foto: Rijnhout Media

Man (35) valt in slaap achter stuur: richt ravage aan in Schijf

  112 Meldingen

SCHIJF - Een automobilist is dinsdagnacht vermoedelijk achter het stuur in slaap gevallen. Rond 03.30 uur belde hij zelf naar de meldkamer. Op dat moment stond hij met zijn auto tegen een boom in een bos aan de Hoeksestraat in Schijf. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. 


Rond 03.30 uur in de nacht van dinsdag op woensdag meldde een bestuurder van een auto dat hij vermoedelijk in slaap was gevallen in zijn auto. Op dat moment stond hij met zijn auto tegen een boom in een bos. De politie en ambulance gingen ter plekke. 

Aan de sporen was te zien dat de man de Hoeksestraat was ingekomen en daar drie kunststof paaltjes omver had gereden. Hij was de rotonde rechtdoor overgestoken. Ook had hij een lantaarnpaal uit de grond gereden. Daarna was de auto 35 meter door het bos gegaan. Tot slot was de auto over de kop geslagen en tegen een boom tot stilstand gekomen. 

Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij blies een F, wat betekent dat hij meer dan 570 ug/l gedronken had. De toegestane hoeveelheid is 220 ug/l. De 35-jarige man uit Essen (België) is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is door een arts een bloedmonster afgenomen. Dat gaat onderzocht worden door het NFI. Afhankelijk van de uitslag wordt er bepaald wat er verder gaat gebeuren. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief