Foto: Handhaving gemeente Rucphen

Lachgastank achtergelaten bij basisschool in gemeente Rucphen

  112 Meldingen

RUCPHEN - Buitengewoon opsporingsambtenaren hebben bij een basisschool in de gemeente Rucphen een tank gevonden met lachgas. Zij hebben de cilinder met bijbehorende patronen gauw opgeruimd, maar spreken van een zorgelijke ontwikkeling. 


"Wat bezielt je toch om deze troep te inhaleren?" vragen de handhavers zich af. Zij doen de oproep aan de gebruikers om de lachgasspullen in ieder geval niet te laten slingeren. Op deze manier komen schoolkinderen er niet mee in aanraking. Lachgas wordt steeds vaker gebruikt om high te worden. Personen die lachgas inhaleren ervaren een roes die één tot vijf minuten duurt. Het gevoel lijkt op dronken worden. Sommige gebruikers ervaren hallucinaties. 

Lachgas kan gemakkelijk leiden tot een verslaving. Als iemand heel veel of regelmatig gebruikt kan dit zenuwschade veroorzaken. Daarnaast lopen gebruikers risico op het krijgen van zuurstofgebrek, misselijkheid, duizeligheid, het raken van bewusteloosheid en bevriezing van lippen of longen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief