Afbeelding

Burgemeester: ‘Dump chemisch drugsafval ontoelaatbaar’

Nieuwsbrief

SCHIJF/ZEGGE – Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr is geschokt over de dump van chemisch drugsafval in het buitengebied van Zegge en Schijf. “Dit is verschrikkelijk en ontoelaatbaar. Chemisch afval achterlaten brengt risico’s met zich mee. Als de vaten gaan lekken, kan bodemverontreiniging ontstaan”, geeft ze aan.

In Schijf werden vrijdag enkele tientallen vaten gevonden met daarin vermoedelijk drugsafval aan de Turfvaartsebaan. Enkele tonnen waren lek. Zondagochtend was het raak in een sloot aan de Lage Zegstraat in Zegge. Daar werden meer dan honderd vaten aangetroffen. Vermoedelijk gaat het in beide gevallen om het achterlaten van XTC-afval. Een gespecialiseerd team van de gemeente heeft het chemische vuilnis opgehaald.

Ruimen kwekerijen In de gemeente Rucphen wordt ongeveer vijftig keer per jaar hennepafval achtergelaten. De dump van vaten met gevaarlijke inhoud gebeurt ongeveer één keer per jaar. Van der Meer Mohr laat weten dat de politie in kennis is gesteld. De gemeente zet actief in op het geven van voorlichting en het ruimen van kwekerijen om drugsoverlast binnen de perken te houden. De burgemeester benadrukt dat het afval niet perse uit de eigen gemeente afkomstig is.

FOTO PERSBUREAU GINOPRESS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief