Afbeelding

Dorpen gemeente Rucphen krijgen watertappunt

Nieuwsbrief

RUCPHEN – Alle dorpen in de gemeente Rucphen krijgen een watertappunt waar voorbijgangers gratis hun flesje water kunnen vullen. “We beginnen in Sint Willebrord, Sprundel en Rucphen. Alle tappunten komen in het centrum vlakbij het dorpsplein. Zegge en Schijf volgen later”, vertelt wethouder Laura Matthijssen-de Jong.

Voor het realiseren van de buitenkranen werkt de gemeente Rucphen samen met Brabant Water en stichting Join the Pipe. “Deze tappunten zijn bijzonder geschikt voor fietsers en spelende kinderen om te drinken. Dit getuigt ook van gastvrijheid van de gemeente. Ook is het gezond om water te drinken”, benadrukt Matthijssen-de Jong.

Dorpscentra Het plaatsen van de watertappunten gebeurt waarschijnlijk tegelijkertijd met de transformatie van de dorpscentra. In Sint Willebrord wordt momenteel hard gewerkt aan de Dorpsstraat. In Sprundel gaat de St. Janstraat op de schop en in Rucphen komt onder meer een nieuw dorpshuis. Het is nog niet bekend waar de buitenkranen precies worden geplaatst. In Brabant komen steeds meer van dit soort watertappunten. Het tappen van dit water is voor iedereen gratis.

FOTO GOSIA LUBBERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief