Afbeelding

Gemeente stimuleert langskomen op afspraak op vrijdag

Nieuwsbrief

RUCPHEN – De gemeente Rucphen start een pilot om klanten te stimuleren op vrijdagmiddag op afspraak langs te komen. “We zien dat dit dagdeel erg populair is onder burgers”, vertelt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. Nu komen veel mensen die dag lukraak langs om bijvoorbeeld een nieuw paspoort aan te vragen.

“Daar willen we graag verandering in brengen. Wie op vrijdag op afspraak langs komt voor het afnemen van een product of dienst van de Gemeentewinkel wordt op deze manier sneller geholpen”, geeft Van der Meer Mohr aan. Bij deze afdeling kunnen burgers een paspoort, een identiteitsbewijs, een rijbewijs en een verklaring voor goed gedrag aanvragen. Ook kunnen afspraken worden gemaakt bij de burgerlijke stand.

Voordelen Volgens de burgemeester brengt het langskomen op afspraak veel voordelen met zich mee. Vooraf is een vakkundige baliemedewerker aanwezig, zodat vooraf duidelijk is voor welk product de klant langs komt. Gedurende drie maanden bekijkt de gemeente hoe de burgers deze pilot ervaren. In deze tijd kunnen mensen ook zonder afspraak langs blijven komen op vrijdag. Een afspraak maken kan via de website van de gemeente of telefonisch.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief