Afbeelding

Avondvierdaagse voor motorrijders

Nieuwsbrief

SINT WILLEBRORD – Motortourclub V-Twinbikers uit Sint Willebrord houdt van maandag 23 tot en met donderdag 26 mei een avondvierdaagse voor motorrijders. De opbrengst gaat naar de Willibrorduskerk omdat er veel geld nodig is voor groot onderhoud.

De vier kleine torens van de Willibrorduskerk in Sint Willebrord moeten nodig gerestaureerd worden, las lokale ondernemer Walter Jaspers in de nieuwsbrief van de kerk. Wetende dat dit veel geld zal kosten ging Jaspers bij zichzelf te rade hoe hij de plaatselijk geliefde kerk een handje kon helpen bij het inzamelen van het benodigde geld.

Oplossing Als lid van Motortourclub V-Twinbikers bedacht hij een oplossing in de vorm van een avondvierdaagse voor motorrijders. Zelf had hij dat al eens meegemaakt toen een andere motorclub zoiets organiseerde. Tijdens de nieuwjaarsborrel van de V-Twinbikers gooide hij dit in de groep en iedereen was direct enthousiast.

Avondvierdaagse Van maandag 23 tot en met donderdag 26 mei organiseert de motorclub een merkonafhankelijke avondvierdaagse. Iedere avond is er een nieuwe route variërend tussen 90 en 100 kilometer. De routes gaan alleen maar over binnendoorwegen en bestrijken alle windrichtingen. Zo gaat de eerste route richting Tholen, de tweede naar Stampersgat. De derde avond gaan de rijders naar Brecht in België en de laatste keer naar Molenschot. "Het zou mooi zijn als ze alle vier dagen meerijden. Dat is het gezelligste, natuurlijk. Maar iedereen moet het vooral naar zijn zin hebben." Op zondag 29 mei bestaat de Willibrorduskerk precies 90 jaar. Tijdens de festiviteiten zal de totale opbrengst aan de kerk overgedragen worden. "Er gaat geen Euro naar de club."

Weersomstandigheden Als de voorspellingen zo blijven als ze nu zijn dan zijn de omstandigheden erg gunstig. "Natuurlijk verwachten we dat er mensen op af komen, maar ik rij liever met honderd man als met twintig", geeft Jaspers aan. De pastoor komt tijdens de start van de eerste avond de motoren en de rijders zegenen. Hopelijk helpt dit ook mee aan het weer. De routes zijn door Jaspers al helemaal uitgezet. Iedereen die zich aanmeldt kan ter plaatse de route in zijn of haar Garmin navigatie downloaden. De organisatie zorgt ervoor dat er diverse computers aanwezig zijn om dit snel te kunnen realiseren. "Als er rijders zijn die geen Garmin navigatie hebben dan hebben we een aantal leden die als Road Captain de route voor kunnen rijden", geeft Jaspers als oplossing aan.

V-Twinbikers De motortourclub bestaat al meer dan vijftien jaar. Er zijn circa achttien leden. Ieder jaar organiseren zij dertien of veertien motorritten. De bedoeling is dat ieder lid zelf een keer een route uitzet. Dat zorgt er ook voor dat iedereen aan zijn trekken komt, want sommige rijders houden van lange ritten en een ander vindt 150 kilometer wel genoeg.

Inschrijven Het is niet nodig om vooraf in te schrijven. Iedereen kan zich de eerste avond tussen 18.00 en 19.00 uur melden bij het start- en eindpunt bij café/zaal "De Kwast" aan de Vijverstraat 15 in Sint Willebrord. Het inschrijfgeld is tien euro per deelnemer. Omdat de opbrengst voor een goed doel is, mag er ook meer gedoneerd worden. Meer informatie over de avondvierdaagse en de motorclub is te vinden op www.vtwinbikers.nu

Walter Jaspers op zijn Harley Davidson Street Light voor de Willibrorduskerk. BIJDRAGE EN FOTO FRED SCHUCH



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief