Afbeelding

Herinrichting Neerhofplein deels afgeblazen

Nieuwsbrief

SPRUNDEL – De plannen voor de grote herinrichting van het Neerhofplein in Sprundel zijn afgeblazen. Alleen de hoek St. Janstraat-Neerhofplein komt nog in aanmerking voor herinrichting. Volgens wethouder René Lazeroms blijkt er onder ondernemers onvoldoende interesse om zich te vestigen aan het Neerhofplein. Daarom is het oorspronkelijke project nu aanmerkelijk verkleind. Projectontwikkelaar MIRO BV investeerde vanaf 2011 in het project. Zo waren afspraken gemaakt over de verwerving van gronden en werden er inrichtingsschetsen gemaakt. Ook volgde er overleg met marktpartijen. “Het was de bedoeling dat er een supermarkt en dagwinkels zouden komen op het Neerhofplein. Boven de supermarkt was er ruimte voor appartementen. Daarbij zou de super een belangrijke trekker zijn geweest voor kleinere winkels omheen, maar er bleken helaas niet genoeg exploitanten te vinden om het project mogelijk te maken. Dat is jammer, maar wel aanvaardbaar”, legt Lazeroms uit.

Functie In de oorspronkelijke plannen zou het Neerhofplein van functie veranderen. Nu is de brink nog een evenementenplein, maar deze activiteiten verhuizen naar het nieuwe dorpsplein dat verrijst op de plek van het oude buurthuis de Trapkes. Dit project is momenteel in volle gang. Zo werden er onlangs al bomen gekapt om de aanleg van het plein mogelijk te maken. Volgens Lazeroms is het nu nog steeds de meest logische optie om het Neerhof om te vormen tot parkeerplein. Daarmee komt er meer ruimte voor automobilisten die Sprundel bezoeken om de wagen te parkeren. MIRO BV zou oorspronkelijk de omvorming van het Neerhofplein betalen, maar dat is van de baan.

Intern beraden De herinrichting van de Neerhof komt nu geheel voor rekening van de gemeente Rucphen. “We gaan ons nu intern beraden over hoe wat vorm gaan vinden. Daarover praten we ook met de Ontwikkelingsgroep Sprundel”, geeft Lazeroms aan. In deze groep zitten onder meer ondernemers en bewoners die meedenken over de toekomst van het centrum van Sprundel. De komende tijd wordt wel verder gewerkt aan de ontwikkeling van de hoek St. Janstraat-Neerhofplein. Verf- en behangzaak Frank Snijders blijft aan de St. Janstraat 35 ook voorlopig zijn activiteiten voortzetten.

Uitwerking De uitwerking van de centrumplannen in Sprundel is verder in volle gang met de komst van een nieuw evenementenplein. Een paar jaar geleden werd de voormalige Joannes de Doperkerk verbouwd tot buurthuis de Trapkes. Ook ondergaat het dorpspark een metamorfose. Volgens Lazeroms heeft Sprundel een ruim aanbod aan detailhandelzaken. “Op lange termijn ziet het winkelaanbod in Sprundel er goed uit. Op de mini-Mifato die onlangs werd gehouden presenteerden zich meer dan 25 ondernemers. Dat zegt ook wel iets”, besluit Lazeroms.

FOTO MONIQUE JANSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief