Afbeelding

Onderhoud molentuin de Hoop naar gemeente Rucphen

Nieuwsbrief

SPRUNDEL – De gemeente Rucphen neemt per 1 januari 2016 de verantwoordelijkheid over het onderhoud van de molentuin rondom molen de Hoop in Sprundel op zich. Dat gebeurt, omdat de Molentuincommissie ermee stopt. Er werd nog gezocht naar nieuwe vrijwilligers, maar die werden niet gevonden.

Molen de Hoop wordt sinds maart 2015 geëxploiteerd door Stichting molen de Hoop. Het lag dan ook voor de hand dat deze organisatie het onderhoud zou overnemen, maar de stichting heeft de handen al vol aan het beheer van de molen. “Zij zijn bezig om de molen rendabel te maken”, geeft wethouder Cees Evers aan. Wel werd vergeefs gekeken of er draagvlak was onder de bevolking om eventueel met subsidie de tuin netjes te houden.

Stichting Gemeenschapstuinen De Molentuincommissie was sinds 2008 actief in de molentuin. Daarvoor ontvingen de vrijwilligers een jaarlijkse bijdrage van Stichting Gemeenschapstuinen. Deze organisatie houdt op met bestaan. De Molentuincommissie heeft als gevolg daarvan besloten te stoppen met de werkzaamheden. Daadoor blijft er geen andere mogelijkheid over voor de gemeente dan de tuin zelf te onderhouden. De molentuin bestaat uit een kruidentuin, een jeu des boulesplein, een speeltuintje en een pleintje met banken.

FOTO ELS ADAMS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief